Android Auto, disponibil în România

Android Auto, disponibil în România
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 4 dec 2020

Suita de aplicații optimizate pentru a fi folosite în mașină, Android Auto, ajunge, în sfârșit, să poată fi folosită și în țara noastră.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

După mai mulți ani în care a putut fi folosită într-un număr limitat de țări, Google extinde disponibilitatea platformei Android Auto, care ajunge, de astăzi, în 36 de țări noi. Printre acestea, și în România.

Extinderea vizează, în principal, țările din nordul, estul și sudul Europei. Alături de acestea, în valul de extindere au fost incluse și câteva țări din Asia și Africa.

Google, în vizorul autorităților americane din cauza supravegherii angajaților CITEȘTE ȘI Google, în vizorul autorităților americane din cauza supravegherii angajaților

Android Auto aduce la îndemâna șoferilor aplicații utile în mașină, de la cele de ghidare auto la serviciile de streaming. Acestea au interfața grafică optimizată pentru a fi ușor de folosit la volan - elemente vizuale mari, design simplificat etc.

Și mai important, Android Auto dispune de integrare cu Google Assistant, ceea ce permite șoferilor să apeleze multe dintre funcțiile aplicațiilor prin intermediul comenzilor vocale.

Conectând telefonul la portul USB al unei mașini compatibile, interfața optimizată a aplicațiilor din cadrul Android Auto va fi afișată pe ecranul sistemului de infotainment al autoturismului, iar șoferul va putea controla aplicațiile prin intermediul acestuia.

viewscnt
Afla mai multe despre
android
auto
românia
google
ghidare