Aplicațiile de iPhone mai au doar câteva săptămâni să simplifice ștergerea conturilor și a datelor personale

Aplicațiile de iPhone mai au doar câteva săptămâni să simplifice ștergerea conturilor și a datelor personale
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 25 mai 2022

Toate aplicațiile de iPhone care funcționează pe baza unui cont online trebuie să ofere și posibilitatea ștergerii acestuia și mai au doar până în penultima zi a lunii următoare să facă acest lucru.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Anul trecut, cu prilejul conferinței WWDC, Apple anunța o serie de modificări ale regulilor pe care dezvoltatorii vor trebui să le respecte pe viitor. În fruntea acestora se găsea obligativitatea unei funcții de ștergere a conturilor.

Practic, toate aplicațiile care pot fi folosite pe baza unui cont online și au funcție de crearea a unui cont trebuie să ofere și posibilitatea ștergerii acestuia, tot în aplicație.

Apple pregătește lansarea unei noi perechi de căști AirPods Pro CITEȘTE ȘI Apple pregătește lansarea unei noi perechi de căști AirPods Pro

În același timp, trebuie să existe și posibilitatea ștergerii datelor personale generate de conturile pe care utilizatorii aleg să le șteargă. Astfel, utilizatorul va putea opta ca, prin ștergerea contului, să fie șterse și toate datele sale.

Apple amintește acum că data limită pentru implementarea acestor schimbări este 30 iunie. De la WWDC 2021, când a fost anunțată această schimbare, dezvoltatorii au avut la dispoziție un an întreg, iar cei care au făcut până acum modificările necesare, mai au ceva mai bine de o lună.

Apple va organiza o nouă ediție a conferinței WWDC, începând cu 6 iunie. Acolo sunt așteptate noutăți legate de versiunile viitoare ale sistemelor de operare folosite de dispozitivele companiei. Nu este, însă, exclus să existe și noutăți hardware.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
aplicații
iphone
date personale