Aplicațiile mobile au generat venituri de peste 15 miliarde de dolari în Q1 2017, iar App Store a ajuns să aducă de două ori mai mulți bani decât Google Play

Aplicațiile mobile au generat venituri de peste 15 miliarde de dolari în Q1 2017, iar App Store a ajuns să aducă de două ori mai mulți bani decât Google Play
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 28 apr 2017

Pentru dezvoltatorii de aplicații mobile anul a început excelent, veniturile și numărul de instalări crescând semnificativ față de anul anterior.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform celei mai prestigioase firme de analiză a pieței aplicațiilor mobile, App Annie, instalările cumulate de aplicații pentru Android și iOS au crescut cu 15% în primul trimestru al anului față de aceeași perioadă a anului precedent.

În Q1 2017 au fost descărcate aproape 25 de miliarde de aplicații în cadrul celor două mari platforme. Cifra ia în calcul doar instalările noi, nu și reinstalările aplicațiilor instalate și dezinstalate anterior.

Și mai mare este creșterea în ceea ce privește veniturile obținute, care au adus dezvoltatorilor cu 45 de procente mai mult decât anul trecut. Android și iOS au cumulat în Q1 2017 peste 15 miliarde de dolari, iar în acest calcul nu sunt incluși și banii obținuți prin achizițiile în cadrul aplicațiilor (așa-numitele in-app purchases).

Facebook a recunoscut că platforma de socializare a fost exploatată de guverne pentru propagandă CITEȘTE ȘI Facebook a recunoscut că platforma de socializare a fost exploatată de guverne pentru propagandă

Cum pentru multe aplicații achizițiile interne reprezintă grosul, cifra reală a veniturilor ar fi fost mult mai mare. Spre exemplu, dezvoltatorii de jocuri câștigă cel mai mult din diversele obiecte virtuale pe care le vând în joc.

În ceea ce privește concurența dintre cele două mari platforme deținute de Apple și Google, diferențele sunt destul de mari. Pe de o parte, App Store stă mai bine la venituri, pe de altă parte Play Store conduce detașat în ceea ce privește download-urile.

În Q1 2017, iOS a generat de două ori mai mulți bani decât Android. Însă, comparația nu ia în calcul și magazinele terțe de aplicații pentru Android, care sunt așteptate să depășească magazinul oficial al celor de la Google.

În ceea ce privește download-urile, Google Play are un avansa de 130% față de Apple Store.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
android
google
ios
aplicatii