Apple a crescut artificial vizibilitatea propriilor aplicații în App Store

Apple a crescut artificial vizibilitatea propriilor aplicații în App Store
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 14 iun 2021

În vreme ce, în mod oficial, nega aceste practici, Apple recunoștea în e-mail-urile schimbate cu Epic Games că a împins în față, fără vreun criteriu relevant, propriile sale aplicații.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Procesul dintre Epic Games și Apple a mai scos la iveală o practică incorectă a gigantului american - promovarea propriilor aplicații în detrimentul celora care, conform interesului utilizatorilor, trebuiau să fie mai vizibile.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Mai exact, este vorba de o confirmare a acestei activități, deoarece Apple a mai fost acuzată de astfel de practici, dar a negat. În 2019, The Wall Street Journal și The New York Times au studiat această problemă și ajuns la concluzia că aplicațiile Apple au un avantaj incorect. Apple a negat.

În același timp, însă, în schimbul de e-mail-uri cu Epic, Apple recunoștea acuzația prin Debankur Naskar, șeful pe partea de căutare.

Epic întreba Apple cum se face că aplicația Files apare prima la căutările după Dropbox din App Store. Naskar răspunde: “vom elimina impulsul manual, iar rezultatele vor fi mai relevante”.

Acum, când informația a ieșit la lumină, prin prisma procesului cu Epic, Apple nu neagă practica, însă, spune că nu a fost nimic altceva decât o simplă greșeală.

Explicația este destul de transparentă, pentru o companie precum Apple. Vreme de 11 luni, cât Files a fost promovată manual în App Store, Apple ar fi avut timp să facă o modificare, dacă ar fi fost vorba de o greșeală.

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

Procesul dintre Apple și Epic a scos la iveală tactica Apple doar în cazul aplicației Files, însă așa cum reieșea și din studiile realizate de cele două mari publicații americane, Apple a făcut același lucru pentru multe dintre propriile aplicații.

Felul în care Apple și-a favorizat aplicațiile, în defavoarea concurenței, arată un abuz din partea gigantului american, care controlează cu o mână de fier propriul ecosistem, fiind, în același timp, arbitru și jucător.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
aplicatii
app store
dropbox
epic