Apple a exclus cunoscutul joc Fortnite din App Store. Compania Epic Games, proprietara jocului, a dat Apple în judecată

Apple a exclus cunoscutul joc Fortnite din App Store. Compania Epic Games, proprietara jocului, a dat Apple în judecată
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 aug 2020

Apple a eliminat joi cunoscutul joc Fortnite de pe App Store, afirmând că acesta a încălcat regulile Apple pentru platforma sa de distribuție de software. Compania Epic Games, proprietara Fortnite, a reacționat prompt, dând în judecată Apple, pe care o acuză de comportament anticoncurențial, relatează CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

“Astăzi, Epic Games a luat măsura nefericită de a încălca regulile App Store, care sunt aplicate în mod egal tuturor dezvoltatorilor și care au rolul să mențină magazinul sigur pentru utilizatorii noștri. În consecință, aplicația Fortnite a fost eliminată din magazinul nostru”, a declarat un purtător de cuvânt al Apple, într-un comunicat.

Epic Ganes a afirmat în plângerea depusă în justiție că ”Eliminarea Fortnite de către Apple este un nou exemplu în care Apple se folosește de puterea sa enormă pentru a impune restricții nerezonabile și a menține în mod nelegal 100% din monopolul său asupra pieței de procesare a plăților în cadrul aplicației de pe iOS”, scrie News.ro.

Clubul de fotbal Dinamo a fost vândut. În premieră, după 72 de ani, are un proprietar străin CITEȘTE ȘI Clubul de fotbal Dinamo a fost vândut. În premieră, după 72 de ani, are un proprietar străin

Conflictul dintre producătorul de jocuri și producătorul iPhone este cel mai recent dintr-o serie de dispute legate de politicile App Store.

Producători de aplicații precum Epic Games au criticat comisionul de 30% aplicat de Apple vânzărilor digitale și procesul său de aprobare care elimină aplicații din magazin, care este singurul mijloc de isntalare de software pe iPhone-uri.

Fortnite mai era joi disponibil prin intermediul Play Store al Google.

Apple a anunțat în comunicat că va face eforturi pentru a lucra cu Epic Games și a permite revenirea Fortnite pe platforma sa.

Joi, Epic Games a provocat nu doar Apple ci și Google, prin introducerea unuei noi modalități de cumpărare a costumelor și armelor personajelor din joc, cu discount prin plata directă către Epic Games, în loc de a folosi serviciul de achiziții al aplicației Apple, necesar pentru produsele digitale. Apple percepe un comision de 30% pentru vânzările respective.

Utilizatorii care vor plăti direct către Epic Games vor beneficia de un discount în moneda jocului, comparativ cu utilizatorii care plătesc prin intermediul App Store sau Google Play.

Joi, în aplicația Fortnite, la achiziția de bunuri din joc, aplicația îi direcționa pe utilizatori către sistemul de plăți al Epic Games.

“Au făcut acest lucru cu intenția de a încălca regulile App Store referitoare la plățile din cadrul aplicației care se aplică tuturor dezvoltatorilor care vând produse sau servicii digitale”, a arătat Apple într-un comunicat.

Fortnite este unul dintre cele mai populare jocuri din lume și este disponibil pe diverse dispozitive, între care telefoane cu sistem Android, Windows și console, pe lângă iPhone-uri.

În ultimele 30 de zile, Fortnite a fost instalat de 2,4 milioane de ori din App Store, iar până în prezent a generat vânzări de 1,2 miliarde de dolari prin App Store, potrivit estimărilor firmei de analiză Sensor Tower.

Epic Games vrea să creeze propria piață de jocuri care să funcționeze între platforme, incluzând iPhone, Android și Windows.

Regulile App Store au fost recent în atneția Congresului american. Într-o audiere din luna iulie, subcomisia antitrust a Camerei Reprezentanților a exercitat presiuni asupra directorului general al Apple, Tim Cook, în legătură cu politicile App Store.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
fortnite
app store
epic games