Apple a înăsprit regulile aplicate solicitărilor justiției de predare a unor date ale utilizatorilor

Apple a înăsprit regulile aplicate solicitărilor justiției de predare a unor date ale utilizatorilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iun 2021

Apple a înăsprit unele dintre regulile referitoare la solicitările justiției de predare a unor date ale utilizatorilor, după ce Departamentul de Justiție al Statelor Unite i-a trimis citații, în perioada președinției lui Donald Trump, pentru informații legate de parlamentari democrați, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania a anunțat că a introdus recent o limită de 25 de elemente, cum ar fi adrese de email sau numere de telefon, pentru o solicitare a justiției, scrie News.ro.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Apple a informat că în februarie 2018 a primit o citație din partea Departamentului de Justiție pentru informații referitoare la 109 elemente, formate din 73 de numere de telefon și 36 de adrese de email, dar că nu a pus la dispoziția procurorilor conținut precum emailuri și imagini.

Publicația New York Times a relatat joi că procurorii federali au trimis citații Apple și altor companii, în timpul președinței Trump, în cadrul unei investigații care cauta sursele din spatele unor informații din media despre contactele dintre asociații lui Trump și Rusia.

Investigația a avut ca țintă cel puțin doi democrați din Comisia pentru informații din Camera Reprezentanților, consilieri și membri de familie, între care și un minor, a scris New York Times.

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

Apple a arătat că nu avea de unde să știe natura investigației și că a oferit doar informații de bază privind contul de abonat, cum ar fi nume, adrese, adrese de email și numere de telefon, precum și

Compania nu a oferit date care arată cui și când au fost trimise mesaje.

Inspectorul general al Departamentului de Justiție Michael Horowitz a declarat, vineri, că va investiga eforturile instituției din perioada președinției Trump de a obține date de comunicații ale parlamentarilor și membrilor presei.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
date utilizatori