Apple a început testarea iPhone 15

Apple a început testarea iPhone 15
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 16 ian 2023

Producția de probă a următoarei serii de smartphone-uri Apple a început în China și se derulează în paralel cu eforturile companiei americane de a-și reduce dependența de această țară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Surse din cadrul Foxconn susțin că au început testele seriei de smartphone-uri iPhone 15, pe care Apple urmează să o lanseze anul acesta, cel mai probabil undeva în luna septembrie.

În mod deja tradițional, producția de probă a unei noi serii de iPhone începe în primul trimestru al anului, iar 2023 nu face excepție din acest punct de vedere.

FOTO Apple lucrează la rezolvarea unei probleme care afectează iPhone 14 Pro. Linii bizare CITEȘTE ȘI FOTO Apple lucrează la rezolvarea unei probleme care afectează iPhone 14 Pro. Linii bizare

Producția de probă sau NPI (New Product Introduction) este un proces crucial în ciclul de dezvoltare al unei noi serii. Toate părțile implicate în proces, de la Apple până la furnizorii de componente, încearcă acum să vadă ce au de făcut și ce probleme trebuie rezolvate pe parcurs.

Producătorii de componente își perfecționează procesul de fabricare, în vreme ce Apple poate estima cum se va derula viitorul proces de producție în masă și dacă sunt aspecte ce necesită modificări.

În același timp, Apple încearcă să reducă decalajul dintre termenele de producție din China și India. Producția a început mereu mai devreme în China, unde infrastructura este mai dezvoltată, însă, Apple își propune ca producția din India să înceapă cât mai aproape de cea din China.

Îngrijorată de tensiunile comerciale din ce în ce mai mari dintre Statele Unite și China, Apple a lucrează deja de câțiva ani la reducerea dependenței de China și diversificarea producției.

Seria iPhone 15 este așteptată să fie prima din portofoliul Apple care să folosească tehnologia USB-C pentru alimentare, cel puțin în cazul modelelor mai scumpe, în condițiile obligativității pe care legislația europeană o va impune de anul viitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
foxconn
iphone 15