Apple a redevenit cel mai importat producător de smartphone-uri din China

Apple a redevenit cel mai importat producător de smartphone-uri din China
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 27 ian 2022

Pentru prima oară după 6 ani, Apple a fost, din nou, în ultimul trimestru al anului trecut, producătorul de smartphone-uri cu cele mai mari vânzări în China, una dintre cele mai importante piețe din lume.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

În ultimul trimestru din 2021, piața smartphone-urilor din China a înregistrat o dezamăgitoare scădere de 9 procente față de trimestrul anterior, conform analizei realizate de Counterpoint Research.

În ciuda acesteia, Apple a reușit o performanță deosebită, crescând cu 79% față de trimestrul anterior și 32% față de aceeași perioadă din 2020.

VIDEO Xiaomi a prezentat seria de smartphone-uri Redmi Note 11 CITEȘTE ȘI VIDEO Xiaomi a prezentat seria de smartphone-uri Redmi Note 11

Ca urmare a acestei performanțe, de la 16% în T4 2020, Apple a ajuns acum la o cotă de piață de 23% și este pe primul loc în topul producătorilor de smartphone-uri din China.

După Apple, vin, în ordine, Vivo, Oppo, Honor, Xiaomi, Huawei și Realme. Toți sunt pe minus față de trimestrul anterior.

Scăderea de ansamblu a pieței din China este pusă pe seama crizei de ciuri și a ciclurilor mai lungi de schimbare a smartphone-urilor.   

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
smartphone
china