Apple a reușit să integreze o baterie mai mare în iPhone 11 micșorând alte componente

Apple a reușit să integreze o baterie mai mare în iPhone 11 micșorând alte componente
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 23 sep 2019

iFixit a demontat bucată cu bucată noile modele de iPhone pentru a vedea ce modificări hardware a făcut Apple față de anul trecut.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Una dintre puținele noutăți importante aduse de noile iPhone-uri este bateria mai mare față de modelele pe care le înlocuiesc. Toate cele trei versiuni de iPhone 11 au baterii cu capacități mai mari decât modelele lansate în urmă cu un an.

Ținând cont că dimensiunile noilor modele nu au crescut semnificativ, cei de la iFixit au vrut în primul rând să vadă cum a “înghesuit” Apple baterii mai mari în cele trei versiuni de iPhone 11.

Măsurătorile au arătat că iPhone 11 Pro Max, spre exemplu, este cu doar 0,4 mm mai gros decât XS Max, modelul pe care îl înlocuiește.

Apple a obținut derogări importante de la tarife din partea autorităților SUA, în cadrul unor exceptări mai largi oferite producătorilor de computere CITEȘTE ȘI Apple a obținut derogări importante de la tarife din partea autorităților SUA, în cadrul unor exceptări mai largi oferite producătorilor de computere

În schimb, noul model are o placă de bază mai mică și, în plus, a câștigat spațiu și prin renunțarea la 3D Touch. Eliminarea stratului suplimentar pentru această tehnologie a eliberat alți 0,25 mm.

Cu alte cuvinte, eliberând câțiva milimetri la interior și adăugând alți câțiva milimetri la exterior, Apple a reușit să monteze în iPhone 11 Pro Max o baterie de 3.969 mAh, față de bateria de 3.179 mAh pe care o avea XS Max.

Creșterea cu aproape 25% a capacității bateriei va aduce, conform Apple, o autonomie mai mare cu 4-5 ore față de anul trecut.

Previzibil, dar nu lipsit de importantă, modulul foto este mai mare anul acesta, după ce Apple a adăugat o a treia cameră foto.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
baterie