Apple AirTag a fost deja “spart”

Apple AirTag a fost deja “spart”
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 mai 2021

Tracker-ul Bluetooth, AirTag, lansat de Apple pe piață în urmă cu doar 10 zile, a fost deja accesat și modificat în mod neautorizat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un cercetător german a reușit să acceseze microcontroller-ul folosit de AirTag și să modifice software-ul de urmărire folosit de acesta.

“Spargerea” AirTag este comparabilă cu jailbroken-ul făcut pe iPhone-uri. Din momentul în care dobândește acces la software, hacker-ul poate modifica comportamentul produsului și funcțiile acestuia.

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

Cercetătorul german a ales să modifice URL-ul NFC pentru a demonstra vulnerabilitatea de care suferă AirTag.

În mod normal, când un obiect la care a fost atașat un AirTag este pus în “Lost Mode” (este declarat pierdut), URL-ul duce la deschiderea aplicației Find My, pentru a facilita localizarea obiectului pe hartă.

Însă, cu acces la software-ul folosit de AirTag, un hacker poate schimba URL-ul, care poate duce către ori alt website. De exemplu, poate trimite utilizatorul către un site care să-i ceară datele personale, într-o tentativă de phishing.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Apple încă nu a reacționat la publicarea acestei informații, însă este așteptată să vină cât mai rapid cu un patch sau o limitare impusă la nivel de server.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
airtag
hack
securitate