Apple: Aplicațiile de iPhone au avut venituri de 643 de miliarde de dolari

Apple: Aplicațiile de iPhone au avut venituri de 643 de miliarde de dolari
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 26 mai 2022

În contextul reglementărilor iminente din mai multe regiuni ale lumii, care vor viza mai multe produse ale companiei, Apple publică un studiu menit să arate câte de bine funcționează în formatul actual economia aplicațiilor de iPhone.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Conform unui studiu comandat de Apple și realizat Analysis Group, ecosistemul de aplicații pentru iOS susține, în prezent, peste 2,2 milioane de locuri de muncă doar în Statele Unite.

Tot aici, arată studiul, veniturile micilor dezvoltatori au crescut cu 118% în ultimii doi ani.

Apple pregătește lansarea unei noi perechi de căști AirPods Pro CITEȘTE ȘI Apple pregătește lansarea unei noi perechi de căști AirPods Pro

Într-un clasament al țărilor unde veniturile dezvoltatorilor mici au crescut cel mai mult, SUA se află pe locul doi, devansată de Franța, unde aceste venituri au crescut în ultimii doi ani cu 122%.

Franța și SUA sunt urmate într-un astfel de clasament, în ordine, de Coreea de Sud, Australia, China, Marea Britanie, Japonia și Germania.

Valoarea tranzacțiilor realizate de aplicațiile din App Store a crescut anul trecut cu 24%, ajungând la 643 de miliarde. Apple ține neapărat să puncteze că cu 90% din acești bani nu au făcut obiectul comisionului.

Același studiu arată că cei mai cei mai mulți dezvoltatori sunt din Europa, în procent de 24%. 23% dintre dezvoltatori sunt din China, iar 14% din SUA.

Scoțând în față aceste informații, Apple încearcă să convingă legiuitorii din Europa, Statele Unite și alte regiuni că ecosistemul din jurul iPhone-ului funcționează bine și că eventualele schimbări ar putea afecta mulți alți oameni.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
aplicații
iphone