Apple blochează cel mai nou jailbreak

Apple blochează cel mai nou jailbreak
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 2 iun 2020

Producătorul iPhone-ului a reparat vulnerabilitatea pe bază căruia funcționa cel mai noi jailbreak și a lansat un nou update de iOS.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Spre deosebire de alte bug-uri și probleme de securitate, Apple a avut nevoie de doar o săptămâna pentru a livra un update de iOS care să blocheze cel mai recent jailbreak prin repararea vulnerabilității care stătea la baza acestuia.

Disponibil de luni seara, iOS 13.5.1 repara vulnerabilitatea pe baza căruia hackerii de la unc0ver lansau în urmă cu o săptămâna un jailbreak care funcționa pe toate modelele de iPhone care foloseau o versiune de iOS mai nouă de 11.

O vulnerabilitate din funcția “Sign in with Apple” ar fi putut permite atacatorilor să spargă conturile victimelor CITEȘTE ȘI O vulnerabilitate din funcția “Sign in with Apple” ar fi putut permite atacatorilor să spargă conturile victimelor

Utilizatorii care își vor actualiza iPhone-urile la cea mai nouă versiune nu vor mai putea face jailbreak.

Pentru a-și controla cât mai bine ecosistemul, Apple creează un “zid” în jurul acestuia, astfel încât doar compania americană să poată face alte modificări decât cele oferite oficial de sistemul de operare.

De aici numele de Jailbreak. Hackerii caută vulnerabilități software necunoscute de producător pentru a sparge protecția creată de Apple.

Deblocarea realizată astfel permite personalizarea telefonului dincolo de limitele impuse de Apple, însă crește și riscurile de securitate la care utilizatorii se expun.

Apple spune că iOS 13.5.1 aduce și alte optimizări tehnice, plus noi stickere Memoji.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
jailbreak