Apple cumpără aplicația de vreme Dark Sky

Apple cumpără aplicația de vreme Dark Sky
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 1 apr 2020

Una dintre cele mai populare aplicații meteo, Dark Sky, a fost achiziționată de Apple și va înceta să mai funcționeze autonom.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Dark Sky, una dintre cele mai populare aplicații de vreme pentru iOS și Android, a fost achiziționată de Apple. Mutarea va afecta nu doar utilizatorii actuali ai aplicației, ci și numeroase alte produse.

Cele două părți nu au oferit informații despre valoarea tranzacției, iar Apple nu a spus nimic despre motivația acestei achiziții, care, însă, nu este dificil de intuit.

Vodafone România și UPC au încheiat procesul de fuziune CITEȘTE ȘI Vodafone România și UPC au încheiat procesul de fuziune

Apple are propria aplicație de vreme pentru iOS și iPad OS, care nu a mai fost îmbunătățită de foarte multă vreme. Cel mai probabil, achiziția Dark Sky a fost realizată tocmai în scopul îmbunătățirii propriei aplicații meteo.

Cu efect imediat, Dark Sky a dispărut din magazinul oficial de aplicații pentru Android și nu mai poate fi descărcată. În plus, utilizatorii existenți trebuie să găsească un înlocuitor până cel târziu pe 1 iulie.

Versiunea de iOS este încă disponibilă în App Store și va mai fi, probabil, până când Dark Sky va fi integrată în aplicația de vreme a celor de la Apple.

Achiziția creează probleme pentru o serie întreagă de servicii care foloseau API-ul dezvoltat de Dark Sky. DuckDuck Go, Microsoft și Runkeeper sunt doar câteva dintre companiile care vor trebui să găsească altă sursă pentru serviciile meteo pe care le oferă.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
aplicatie
vreme