Apple dezvoltă cipuri proprii pentru conexiunile de date, Wi-Fi și Bluetooth

Apple dezvoltă cipuri proprii pentru conexiunile de date, Wi-Fi și Bluetooth
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 ian 2023

În câțiva ani, produsele Apple vor renunța la cipurile Broadcom în favoarea unor cipuri dezvoltate intern, capabile să transfere date prin intermediul principalelor tipuri de conexiuni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Apple continua procesul de dezvoltare internă a cipurilor necesare propriilor produse și lucrează în prezent la un cip pentru Wi-Fi și Bluetooth, scrie Bloomberg, citând surse din cadrul companiei.

Acest cip ar urma să înlocuiască cipurile Broadcom și să să fie integrat în produsele companiei până cel târziu în 2025.

Apple și-ar putea lansa casca de VR/AR mai devreme decât se credea CITEȘTE ȘI Apple și-ar putea lansa casca de VR/AR mai devreme decât se credea

Apple va folosi inclusiv propriul modem 5G, din 2024 sau 2025, care îl va înlocui pe cel licențiat de la Qualcomm, conform acelorași surse. Modemul 5G este dezvoltat folosind tehnologia achiziționată în 2019 de la Intel.

Anterior se credea că modemul 5G dezvoltat de Apple va fi gata în 2023, însă, acum noul termen vehiculat este 2025.

Dacă chipset-urile M1 și M2 pentru Mac și iPad sunt considerate indicii despre planurile Apple cu noul cip, compania americană poate încerca, din nou, să dezvolte produse mai performante decât cele licențiate anterior, iar asta cu costuri mai mici.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
cip
5g
wi-fi
bluetooth