Apple dezvoltă o aplicație de editare video pentru iPhone

Apple dezvoltă o aplicație de editare video pentru iPhone
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 aug 2016

Apple dezvoltă o aplicație de video sharing și editare și testează noi funcții destinate sistemelor de operare ale iPhone și iPad, pentru a profita de popularitatea rețelelor sociale, relatează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aceste planuri aflate în fază inițială fac parte din strategia de integrare a aplicațiilor pentru rețelele sociale în produsele mobile ale Apple și sunt un răspuns la succesul unor companii precum Facebook și Snapchat, potrivit unor persoane apropiate strategiei Apple, scrie News.ro.

Un purtător de cuvânt al Apple a refuzat să comenteze.

Ritmul de creștere a afacerilor Apple în domeniul hardware încetinește, iar directorul general Tim Cook vrea să mărească veniturile din servicii ale companiei, cum a fi cele ale App Store și iCloud.

Apple nu a avut succes cu propriile servicii de media socială, inclusiv cu serviciul Ping în 2010.

În condițiile în care Snapchat și aplicațiile Instagram și Messenger ale Facebook cresc peste sistemul de operare iOS al Apple, compania vrea să creeeze propriile aplicații, pentru a-și păstra relevanța, în special în fața utilizatorilor tineri.

Importanța mediei sociale poate fi observată în timpul petrecut de oameni pe aplicații. De exemplu, utilizatorii serviciilor News Feed, Instagram și Messenger ale Facebook, pe dispozitive mobile, petrec cu acestea în medie 50 de minute pe zi, în timp ce cei 150 de milioane de utilizatori activi ai Snapchat petrec în medie 30 de minute cu acest serviciu photo și de video-sharing.

Viitoarea versiune actualizată a sistemului de operare al Apple, care va fi instalată pe cele mai recente modele iPhone și iPad, va include o aplicație modernizată pentru mesagerie, care va concura direct serviciul Messenger al Facebook și WeChat al Tencent.

EXCLUSIV Guvernul schimbă CA-urile de la Eximbank, Imprimeria Națională, Fondul Român de Contragarantare și Fondul pentru IMM CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Guvernul schimbă CA-urile de la Eximbank, Imprimeria Națională, Fondul Român de Contragarantare și Fondul pentru IMM

Noul iMessage, anunțat de Apple în iunie, va include noi efecte animate, ca baloane și artificii pentru ilustrarea mesajelor text, un App Store cu funcții plug-in pentru trimiterea de imagini animate și stickere și instrumente de desenat deasupra fotografiilor și video-urilor.

Apple va începe acum să dezvolte și aplicația pentru video sharing care permite utilizatorilor să înregistreze filmulete, să aplice filtre și să deseneze, așa cum face Snapchat, și să le trimită contactelor din telefon sau prin intermediul rețelelor de socializare precum Twitter, potrivit surselor.

Softul este proiectat în prezent să poată fi folosit în mare parte cu o singură mână, cu intenția ca un fișier video să poată fi înregistrat, editat și încărcat în mai puțin de 1 minut.

Obiectivul dezvoltării proiectului este de a oferi un serviciu simplu de editare video care să atragă generația de utilizatori care a crescut cu Snapchat și Instagram, au spus persoanele.

viewscnt
Afla mai multe despre
iphone
apple