Apple este dată în judecată pentru că ar fi mințit legat de ecranului noilor iPhone-uri

Apple este dată în judecată pentru că ar fi mințit legat de ecranului noilor iPhone-uri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 17 dec 2018

Apple este chemată în fața instanței într-un proces în care este acuzată că și-a indus intenționat în eroare clienții mințind sau ascunzând anumite detalii despre ecranele noilor modele de iPhone.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În centrul procesului este ecranul OLED al modelelor iPhone XS și iPhone XS Max, mai precis bretonul, rezoluția și dimensiunea efectivă a acestuia.

Apple este acuzată că folosește pentru promovarea celor două modele imagini care ascund bretonul prin setarea unui wallpaper negru și că astfel clienții ar fi păcăliți să creadă că ecranul s-ar întinde până la rama superioară a dispozitivului.

Avocatul acuzatorului Courtney Davis spune Apple că clientul său a fost păcălit să creadă că noile iPhone-uri nu au breton deoarece atât Apple cât și alți comercianți folosesc imaginile de produs oficiale, care ascund bretonul.

Unul dintre cei mai mari producători de jocuri pentru iPhone își retrage produsele din App Store CITEȘTE ȘI Unul dintre cei mai mari producători de jocuri pentru iPhone își retrage produsele din App Store

Pe lista de acuzații se mai găsește faptul că Apple ar fi mințit în legătură cu diagonala reală a ecranului. Acesta nu ar avea 5,8 inch, cât pretinde Apple, ci ar măsura în realitate 5,6865 inch.

În plus, acuzatorul spune că rezoluția reală a ecranului este 2195 x 1125 pixeli, cu 10% mai mică decât pretinde Apple.

Davis spune că ecranele, care sunt produse de Samsung, folosesc așa-numiți pixeli falși, pentru că sub-pixelii care crează culorile sunt partajați între mai mulți pixeli, ceea ce ar înseamna că rezoluția reală este mai mică.

În loc să existe trei sub-pixeli la fiecare pixel, în realitate ecranul ar folosi doar doi sub-pixeli în medie pentru crearea culorilor fiecărui pixel din matricea PenTile a ecranului OLED.

Acuzatorul vrea ca procesul să se transforme într-un “class-action” și să reprezinte toți utilizatorii care au cumpărat noile iPhone-uri, pentru ca aceștia să fie despăgubiți de Apple.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
proces