Apple lucrează la widget-uri “reale” pentru iOS

Apple lucrează la widget-uri “reale” pentru iOS
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 apr 2020

Din toamnă, utilizatorii de iPhone ar putea avea libertatea de a-și plasa widget-urile unde doresc, pe ecranul dispozitivului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Codul sursă pentru iOS 14, versiunea care va fi lansat în toamnă, scoate la iveală faptul că widget-urile pentru iPhone ar putea evolua.

Dacă până acum widget-urile erau grupate într-un ecran propriu, începând cu iOS 14 acestea ar putea fi plasate și mutate liber pe ecran, fără constrângerile anterioare.

Noul iPhone de dimensiuni mici se va numi iPhone SE CITEȘTE ȘI Noul iPhone de dimensiuni mici se va numi iPhone SE

Prin această mutare, Apple s-ar putea apropia din acest punct de vedere de Android, acolo unde widget-urile pot fi poziționate liber și pot fi chiar redimensionate pentru a se încadra într-un anumit spațiu.

Deși este puțin probabil ca Apple să ofere același nivel de flexibilitate cu lansarea iOS 14, mutarea ar reprezenta un pas înainte care aduce un nivel mai mare de personalizare decât până acum.

Există, însă, și varianta în care Apple va amâna implementarea acestei facilități, poate chiar și a altora, în funcție de felul în care pandemia va afecta dezvoltarea noii versiuni de iOS.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
ios
widget