Apple scutește unele servicii de streaming de taxa de 30% din venituri

Apple scutește unele servicii de streaming de taxa de 30% din venituri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 2 apr 2020

Anumite aplicații de streaming, care integrează un sistem propriu de plăți, în locul sistemului de microtranzacții furnizat de Apple, nu mai sunt nevoite să plătească 30% din venituri către Apple.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Criticată de mulți pentru procentul de 30% pe care-l oprește din tranzacțiile realizate pe platformele sale, Apple își relaxează politicile și scutește unele din aplicațiile de streaming de acest procent.

Strict pentru această categorie, Apple a demarat un program care permite realizarea plăților cu un serviciu dezvoltat de producător și integrat în propria aplicație. În acest fel, proprietarul aplicației nu mai trebuie să plătească Apple 30% din venituri.

Coronavirus este folosit ca momeală în atacurile prin e-mail asupra companiilor de atacatorii cibernetici CITEȘTE ȘI Coronavirus este folosit ca momeală în atacurile prin e-mail asupra companiilor de atacatorii cibernetici

Una din primele aplicații care beneficiază de “generozitatea” Apple este Prime Video. Serviciul de streaming video al celor de la Amazon permite acum utilizatorilor să facă achiziții în cadrul aplicației.

Anterior, pentru a evita să plătească procentul cerut de Apple, Prima Video redirecționa utilizatorii care vroiau să facă achiziții către site-ul serviciului, unde nu se aplică taxa de 30%.

Conform celor de la Apple, programul, care până acum a fost ținut secret, oferă și alte beneficii, precum suportul pentru AirPlay 2, Siri și integrarea cu Apple TV.

Acest program reprezintă o schimbare majoră din partea Apple în ceea ce privește taxarea microtranzacțiilor, chiar dacă este vorba deocamdată doar de unele servicii de streaming, care au intrat în negocieri individuale și secrete cu producătorul iPhone-ului pentru a beneficia de scutirea de la plata taxei de 30%.

Va fi interesant de văzut în ce măsură, sub presiunea acuzațiilor și investigațiilor de obstrucționarea a concurenței, Apple va face același favor și criticilor săi de până acum, printre care se numără Netflix și Spotify.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
amazon
streaming