Apple testează din nou apele în domeniul VR.Tim Cook a angajat sute de specialiști pentru un departament dedicat

Apple testează din nou apele în domeniul VR.Tim Cook a angajat sute de specialiști pentru un departament dedicat
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 31 ian 2016

Confruntată cu perspectiva scăderii vânzărilor de iPhone pentru prima dată de la lansarea dispozitivului, în 2007, Apple își îndreaptă atenția către alte domenii pentru susținerea afacerilor, iar realitatea virtuală și augmentată ar putea marca următorul moment de "Evrica!" pentru compania condusă de Tim Cook.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În ultimele luni, Apple a asamblat o echipă formată din sute de specialiști în domeniul realității virtuale (VR) și augmentate (AR), inclusiv foști angajați ai unor companii precum Microsoft și Lytro, care lucrează în cadrul unui proiect secret, scrie Financial Times.

Google a înființat un departament de realitate virtuală, care va fi coordonat de un vicepreședinte al companiei CITEȘTE ȘI Google a înființat un departament de realitate virtuală, care va fi coordonat de un vicepreședinte al companiei

Achiziția recentă a companiei americane Flyby Media, un start-up din domeniul realității augmentate, pare să confirme interesul Apple pentru dezvoltarea de tehnologii care să concureze cu dispozitive precum Oculus Rift (Facebook), Hololens (Microsoft), Cardboard (Google) și Gear VR (Samsung).

Potrivit unor surse apropiate situației, echipa a dezvoltat deja mai multe prototipuri de căști VR.

Profitul Apple a crescut cu 2% în perioada octombrie-decembrie, dar vânzările de iPhone au frânat CITEȘTE ȘI Profitul Apple a crescut cu 2% în perioada octombrie-decembrie, dar vânzările de iPhone au frânat

Aceasta nu este prima incursiune a celor de la Apple în domeniul VR. La mijlocul anilor 2000, compania, pe atunci condusă de Steve Jobs, a creat mai multe prototipuri de dispozitive bazate pe tehnologiile VR și AR, însă planurile de producție au fost abandonate din cauză că tehnologia nu era suficient de avansată.  

În paralel, Apple lucrează și la dezvoltarea unui automobil electric, în cadrul altui proiect secret, cunoscut sub numele de cod Titan.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
realitate virtuala
realitate augmentata
vr
proiect secret