Apple testează primul iPhone cu USB-C

Apple testează primul iPhone cu USB-C
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 16 mai 2022

Un prim iPhone cu port USB-C, în loc de Lightning, s-ar afla deja în plin proces de testare în laboratoarele Apple, înainte de a fi lansat pe piață.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cu doar câteva zile în urmă, analistul Ming-Chi Kuo spunea că există șanse mari ca Apple să lanseze anul viitor primul iPhone care folosește USB-C pentru alimentare și transfer de date, în locul portului proprietar Lightning.

Acum, Bloomberg scrie că Apple deja testează un prim iPhone cu USB-C. Informația pare să susțină afirmația analistului chinez, care crede ca primul iPhone cu USB-C va fi lansat anul viitor.

Sony ar putea afișa reclame în jocurile gratuite de PlayStation CITEȘTE ȘI Sony ar putea afișa reclame în jocurile gratuite de PlayStation

Apple, însă, se pare că nu se va opri doar la iPhone, ci își va dota, treptat, și alte produse și accesorii cu USB-C, care va lua locul Lightning în ecosistemul companiei.

Trecerea la USB-C va aduce un plus în ceea ce privește viteza de încărcare și transferare a datelor pentru iPhone, în timp ce utilizatorii vor aprecia conveniența unui încărcător pe care să-l poată folosi pentru cât mai multe dispozitive.

Deși utilizatorii sperau ca acest pas se întâmple de mai multă vreme, Apple va face trecerea la USB-C nu din considerente legate de confortul utilizatorilor, ci obligată de viitoare legi, precum cea europeană, care vor impune USB-C drept standard unic de încărcare.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
usb-c