Apple va contribui cu 1 miliard de dolari la fondul de investiții în tehnologie al japonezilor de la SoftBank

Apple va contribui cu 1 miliard de dolari la fondul de investiții în tehnologie al japonezilor de la SoftBank
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 5 ian 2017

Apple va investi 1 miliard de dolari în fondul pentru industria tehnologiei SoftBank Vision, înființat de conglomeratul japonez SoftBank împreună cu Guvernul saudit, informează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Am colaborat strâns cu SoftBank pentru mulți ani și credem că fondul înființat de ei va accelera dezvoltarea unor tehnologii care ar putea avea importanță strategic pentru Apple”, a afirmat un purtător de cuvânt, citat de Wall Street Journal.

În octombrie, SoftBank a anunțat că va înființa, împreună cu fondul de investiții publice al Arabiei Saudite, un Fond pentru investiții în industria mondială de tehnologie, care poate ajunge la circa 100 de miliarde de dolari prin cooptarea altor parteneri.

Japonezii de la SoftBank investesc 1 miliard de dolari într-un startup american CITEȘTE ȘI Japonezii de la SoftBank investesc 1 miliard de dolari într-un startup american

Guvernul saudit a vărsat în acest fond 45 de miliarde de dolari, iar SoftBank Group a contribuit cu 25 de miliarde de dolari, fiind așteptați ca, după contribuția altor investitori, disponiblitățile fondului să ajungă la 100 de miliarde de dolari.

Potrivit surselor Bloomberg, producătorul de procesoare Qualcomm intenționează și el să contribuie la acest fond, alături de Foxconn și Oracle.

Potrivit Engadget, Fondul ar urma să se adrese în special obiectelor inteligente și segmentului Internet of Things (IoT), o zonă de care Apple nu s-a apropiat prea mult până acum. Totuși, pe măsură ce piața telefoanelor inteligente ajunge la saturație, gigantul american trebuie să gasească surse alternative de venit. Spre exemplu,, Apple lucrează la dezvoltarea de soluții software pentru mașini autonome, după ce, inițial, intenționase să construiască integral un automobil fără șofer.

SoftBank, grup înființat de Masayoshi Son în 1981, este proprietarul celui de-al treilea mare operator de telefonie mobilă din Japonia și deține participații însemnate la companii precum Sprint (a patra mare companie de telecom din SUA), Yahoo Japonia și gigantul chinez de comerț electronic Alibaba Group.

În vara acestui an, grupul nipon a convenit preluarea producătorului britanic de cipuri ARM Holdings pentru 24,3 miliarde de lire sterline (32 miliarde dolari), tranzacție prin care va dobândi practic o parte din majoritatea dispozitivelor mobile din lume și din viitoarele aparate electrocasnice conectate la Internet.

Masayoshi Son a declarat, după o întrevedere cu președintele-ales al SUA, Donald Trump, că suma de 50 de miliarde de dolari, adică aproximativ jumătate din valoarea la care se estimează că va ajunge Fondul, va fi investită în startup-uri din Statele Unite, ceea ce va crea 50.000 de noi locuri de muncă.

viewscnt
Afla mai multe despre
softbank
apple
fond investitii
qualcomm
iot
alibaba
oracle
tehnologie