Apple va permite funcționarea magazinelor terțe de aplicații

Apple va permite funcționarea magazinelor terțe de aplicații
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 14 dec 2022

Forțată de viitoarea legislație europeană în materie, la fel ca în cazul conectorului USB-C, Apple va permite operarea magazinelor terțe de aplicații pe propriile dispozitive mobile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Apple se pregătește să dea undă verde pentru magazinele terțe de aplicații, scrie Bloomberg, însă, va face asta cu proprii termeni și condiții, care nu vor fi la fel de permisivi ca în cazul Android.

Gigantul american vă impune o serie de condiții de securitate magazinelor terțe și, destul de probabil, va opri și în acest caz un comision.

WhatsApp ar putea șterge automat mesajele scrise după ce sunt citite CITEȘTE ȘI WhatsApp ar putea șterge automat mesajele scrise după ce sunt citite

Viitoarea legislație europeană, Digital Markets Act, care va intra în vigoare pe 6 martie 2024, prevede că așa-zișii gatekeepers, companii precum Apple, care condiționează în diverse moduri accesul la produse și informații digitale, trebuie să facă mai multe concesii.

Printre altele, Apple va trebui nu doar să permită funcționarea magazinelor terțe de conținut, dar și instalarea aplicațiilor descărcate pe internet, așa cum este posibil pe desktop-uri, inclusiv pe mcOS.

Mai sunt și alte prevederi la care Apple încă nu se știe cum va reacționa, precum permiterea folosirii serviciilor terțe de plată și interoperabilitatea aplicațiilor de comunicare, precum iMessage.

Schimbările privind magazinele terțe și instalarea aplicațiilor descărcate de pe internet ar urma să intre în vigoare când va fi lansat iOS 17, însă, nu este clar dacă acestea se vor aplica și în alte regiuni sau doar în Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
aplicații
iphone
ipad