Asus lansează ZenFone 6 în România

Asus lansează ZenFone 6 în România
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 mai 2019

Producătorul taiwanez Asus introduce pe piața românească un smartphone care va atrage atenția și va ridica sprâncene prin prisma sistemului în care a ales să implementeze camerele foto.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

În primul rând, ZenFone 6 are două camere foto care sunt folosite atât pentru fotografierea obișnuită, cât și pe post de camere frontale. Asta pentru că modulul în care sunt montate, numit de producător Flip, se rotește pentru a ridica și a întoarce camerele în funcție de modul în care utilizatorul vrea să le folosească.

Sistemul rotativ reprezintă una din modalitățile cu care producătorii de smartphone-uri experimentează pentru a face loc unui ecran care să acopere cât mai mult din partea frontală a telefonului. Iar în acest caz, raportul ecran - corp este de 92%.

Singura ramă neagră mai vizibilă, ce ar putea fi considerată neplăcută de cei mai pretențioși utilizatori, este cea de sub ecran. Însă aceasta reprezintă o trăsătură comună smartphone-urilor în faza actuală de tranziție către un corp în care telefonul să ocupe cât mai aproape de 100% ecran.

TikTok, noua senzație din social media - mai descărcat decât aplicația de Facebook CITEȘTE ȘI TikTok, noua senzație din social media - mai descărcat decât aplicația de Facebook

Sistemul foto este compus dintr-o cameră foto de 48 MP ale cărei fotografii au rezoluția reală de 12 MP și o cameră wide de 13 MP. Din păcate, abordarea cu rotire aleasă nu a lăsat loc și pentru un sistem de stabilizare optică.

Ecranul lui ZenFone 6 măsoară 6,4 inch și are rezoluție Full HD (2340 x 1080 pixeli). Nu este AMOLED, ci un LCD IPS de calitate, conform producătorului, care menționează o luminozitate de 600 niți și suport HDR 10.

Senzorul de amprente nu este integrat în ecran, cum au multe dintre smartphone-urile lansate în ultimul an, ci este plasat pe spatele telefonului.

Chipset-ul Snapdragon 855 stă la baza acestui smartphone, care mai oferă o placă grafică Adreno 640, 8 GB memorie RAM și 256 GB spațiu de stocare.

Din fericire, Asus continuă să folosească baterii de capacitate mare, care înseamnă în mod normal și o autonomie mai mare, iar ZenFone 6 dispune de o astfel de baterie, de 5000 mAh.

Smartphone-ul Android Pie va fi disponibil în România la finele lunii mai și va costa 2.499 lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
asus
zenfone
smartphone
android