AT&T și Verizon Communications amână temporar activarea serviciilor 5G în apropierea unor aeroporturi cheie din SUA

AT&T și Verizon Communications amână temporar activarea serviciilor 5G în apropierea unor aeroporturi cheie din SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 ian 2022

AT&T și Verizon Communications au convenit să amâne temporar activarea unor turnuri wireless în apropierea aeroporturilor cheie din Statele Unite, pentru a evita o întrerupere semnificativă a curselor aeriene din țară, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Atât AT&T, cât și Verizon vor lansa miercuri noile servicii wireless 5G C-Band, dar au convenit să întârzie unele implementări în apropierea aeroporturilor, care riscau să ducă la anulări masive de zboruri, scrie News.ro.

Cele două companii au convenit în noiembrie să amâne lansarea serviciului cu 30 de zile, până pe 5 ianuarie.

PROFIT NEWS TV Rarisim printre startup-uri. Business-ul StartCo preferă să se finanțeze din veniturile generate, în loc să apeleze la clasicii investitori CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Rarisim printre startup-uri. Business-ul StartCo preferă să se finanțeze din veniturile generate, în loc să apeleze la clasicii investitori

La începutul acestei luni, companiile au convenit din nou să amâne implementarea până pe 19 ianuarie și să ia noi măsuri pentru a reduce potențialele interferențe și pentru a oferi zone tampon în jurul aeroporturilor cheie.

Administrația Federală a Aviației a avertizat că potențialele interferențe wireless 5G ar putea afecta instrumentele sensibile ale avioanelor, cum ar fi altimetrele și ar putea împiedica în mod semnificativ operațiunile cu vizibilitate scăzută.

Totuși, anunțurile nu vor rezolva în totalitate problema, iar oficialii au avertizat că se așteaptă în continuare la unele întârzieri și probleme legate de 5G care implică anumite avioane.

Nu a fost imediat clar câte turnuri wirelles au fost de acord AT&T și Verizon să nu fie activare, dar companiile aeriene au propus în ultimele zile ca 10% dintre turnuri, sau aproximativ 500, să nu fie activate, temporar, au declarat surse pentru Reuters.

Aproape toate, cu excepția unor câteva dintre locurile afectate, sunt turnuri Verizon.

Casa Albă a jucat un rol activ, marți, în a convinge operatorii de telefonie mobilă să întârzie din nou unele servicii.

”Ne angajăm să ajungem la o soluție referitoare la 5G”, a spus secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, înainte de anunțul Verizon.

Companiile aeriene s-au pregătit să anuleze un număr semnificativ de zboruri de pasageri și marfă în următoarele ore, pentru a se pregăti pentru noul serviciu 5G C-Band care începe miercuri, după ce luni au avertizat cu privire la impacturi ”catastrofale”.

Companiile aeriene sunt îngrijorate de faptul că problema le-ar putea împiedica să zboare cu Boeing 777 și alte avioane către multe aeroporturi cheie.

Directorii generali ai marilor transportatori americani de pasageri si marfă au declarat luni că noul serviciu 5G ar putea face inutilizabile un număr semnificativ de avioane mari, ”ar putea bloca zeci de mii de americani peste ocean” și provoca haos pentru zborurile din SUA.

Companiile aeriene au cerut duminică ”ca 5G să fie implementat peste tot în țară, cu excepția unei  raze de aproximativ 2 mile (3,2 km) în jurule pistelor aeroporturilor”, la unele aeroporturi cheie.

viewscnt
Afla mai multe despre
at&t
verizon communications
5g