Autoritatea Bancară Europeană a fost ținta hackerilor, dar nu au fost accesate date

Autoritatea Bancară Europeană a fost ținta hackerilor, dar nu au fost accesate date
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 mar 2021

Autoritatea Bancară Europeană (EBA) a anunțat că a fost ținta hackerilor, dar că aceștia nu au obținut date, iar instituția își dublează eforturile pentru a se proteja, pe fondul atacului global care exploatează vulnerabilități ale softului de server pentru email al Microsoft, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Autoritatea de reglementare a sectorului bancar din Uniunea Europeană, care strânge și stochează date sensibile despre bănci și creditele acestora, a afirmat că în opinia sa atacul cibernetic a lovit doar serverele sale de email, scrie News.ro

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

EBA este cea mai recentă victimă importantă în  rândul a zeci de mii de organizații din Asia și Europa care au fost țintite într-o companie despre care Microsoft afirmă că se folosește de vulnerabilități nedetectate anterior, aflate în diverse versiuni ale softului său de email.

Atacurile continuă în pofida remediilor urgente emise de Microsoft, care a anunțat că lucrează cu agențiile guvernamentale și companiile de securitate cibernetică pentru a ajuta clienții.

Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2 CITEȘTE ȘI Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2

Cu toate acestea, o scanare a dispozitivelor conectate a arătat că numai 10% din dispozitivele vulnerabile au instalat remediile emise de Microsoft până vineri, dar că numărul acestora crește.

Microsoft și o persoană implicată în reacția SUA au atribuit valul inițial de atacuri unui hacker susținut de guvernul chinez. Un purtător de cuvînt al guvernului de la Beijing a spus că țara sa nu se află în spatele acestor intruziuni.

Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment CITEȘTE ȘI Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment

Ceea ce a început la sfârșitul anului trecut ca un atac controlat împotria câtorva ținte clasice de spionaj, a devenit luna trecută o campanie pe scară largă. Mai multe atacuri sunt așteptate din partea altor hackeri, pe măsură ce codul utilizat pentru preluarea controlului asupra serverelor de email se răspândește.

Toți cei afectați par să folosească versiuni web ale serviciului Outlook pentru email, pe care le găzduiesc pe computerele personale, în loc să utilizeze provideri cloud.

viewscnt
Afla mai multe despre
autoritatea bancară europeană
hackeri