Autoritatea de reglementare în sectorul telecomunicațiilor din Italia amendează Google pentru reclame la pariuri

Autoritatea de reglementare în sectorul telecomunicațiilor din Italia amendează Google pentru reclame la pariuri
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 oct 2020

Autoritatea de reglementare în sectorul telecomunicațiilor din Italia (AGCOM) a amendat gigantul american Google pentru încălcarea legislației interne care prevede interzicerea reclamelor la jocuri și pariuri, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

AGCOM nu a precizat valoarea amenzii impuse Google Ireland Ltd, care gestionează serviciul de reclame al Google. Surse care au dorit să-și păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că amenda este de aproximativ 100.000 euro (118,250 dolari), scrie Agerpres.

VIDEO WhatsApp va avea funcție de shopping CITEȘTE ȘI VIDEO WhatsApp va avea funcție de shopping

Google a permis reclamă plătită la un site de pariuri, sublime-casino.com, pe pagina sa de rezultate ale căutării, a informat autoritatea de reglementare.

Și Autoritatea Antitrust din Italia a anunțat recent deschiderea unei investigații privind serviciile de cloud computing ale firmelor americane Google Inc, Apple Inc și Dropbox Inc.

"Acțiunea are legătură cu practicile comerciale presupus incorecte și cu posibilitatea includerii unor clauze abuzive în condițiile incluse în contracte", a precizat autoritatea antitrust din Italia.

viewscnt
Afla mai multe despre
reclame pariuri
google
italia