Autoritățile franceze au nevoie de luni sau chiar ani pentru a analiza datele strânse în urma perchezițiilor la sediile Google

Autoritățile franceze au nevoie de luni sau chiar ani pentru a analiza datele strânse în urma perchezițiilor la sediile Google
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 30 mai 2016

Analiza datelor colectate de anchetatori în cadrul perchezițiilor efectuate, săptămâna trecută, la sediile Google din Franța, va dura cel puțin câteva luni, având în vedere volumul mare al acestora și resursele limitate ale autorităților, a declarat procurorul financiar Eliane Houlette.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Autoritățile franceze din domeniul fiscal au efectuat marți percheziții la sediile Google din Franța, ca parte a unor investigații legate de o posibilă fraudă fiscală.

"Am strâns multe date din computere. Trebuie să le analizăm, ceea ce va dura luni, sper să nu fie vorba de câțiva ani, dar avem resurse limitate", a spus Houlette, într-un interviu pentru Le Monde.

Franța a anunțat, în februarie, că vrea să recupereze taxe de circa 1,6 miliarde de euro de la Google, compania fiind criticată dur în mai multe state pentru metodele prin care evită plata unor impozite.

Duminică, ministrul francez de Finanțe Michel Sapin a declarat că Franța va face tot ce este necesar pentru a se asigura că multinaționalele plătesc taxele corect și nu intenționează să negocieze un acord cu Google referitor la impozitele pe care compania este acuzată că a evitat să le plătească, așa cum au făcut autoritățile britanice. În ianuarie, Google a acceptat să plătească 185 de milioane de dolari autorităților din Marea Britanie, reprezentând taxe și dobânzi aferente perioadei 2005-2015.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
percezitii
le monde
evaziune
frauda fiscala
eliane houlette
procuror