Avertisment asupra mesajelor capcană trimise în numele unor companii

Avertisment asupra mesajelor capcană trimise în numele unor companii
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 ian 2023

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează asupra mesajelor capcană trimise în numele Poștei Române, al unor bănci sau al unor firme de curierat. Atacatorii cibernetici susțin că, pentru livrarea unor colete, este necesară plata unei taxe suplimentare. De asemenea, încearcă să afle date sensibile, amenințând cu suspecdarea accesului la internet banking.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

”Voi ce mesaje-capcană ați mai întâlnit în ultimul timp? Încă de la jumătatea lunii ianuarie am intrat în perioada reducerilor de iarnă, iar atacatorii adoră să se folosească de acest context pentru a-și perfecționa scenariile de atac. Astfel, am primit, sau poate vom primi, în această perioadă, e-mail-uri, sms-uri sau poate chiar mesaje pe social media de la atacatori care impersonau bănci, servicii online, retaileri, servicii de curierat sau chiar autorități ale statului, din ce în ce mai bine scrise în limba română, așa cum se poate observa în imaginile atașate. Din fericire, aceste texte nu sunt totuși 100% corecte, dar pot induce în eroare, mai ales dacă acționăm în grabă”, avertizează DNSC.

Planul lui Ciolacu, viitor premier - Companiile mari să plătească, la fel ca și micile companii, un impozit de cel puțin 1% din cifra de afaceri. Impozitul pe dividende, prea mic CITEȘTE ȘI Planul lui Ciolacu, viitor premier - Companiile mari să plătească, la fel ca și micile companii, un impozit de cel puțin 1% din cifra de afaceri. Impozitul pe dividende, prea mic

Specialiștii cer utilizatorilor de internet să nu dea curs unor astfel de solicitări, scrie News.ro

”Nu dați curs cerințelor din mesaje nesolicitate și evitați accesarea de link-uri sau descărcarea de atașamente, fără să le verificați cu o soluție de securitate în prealabil! Verificați întotdeauna sursa reală a mesajelor recepționate înainte de a acționa. Atunci când ceva pare suspect, verificați transmiterea mesajului cu expeditorul, pe un canal de comunicare diferit”, au mai transmis spedcialiștii.

Aceștia avertizează că organizațiile din zona financiar-bancară nu vor trimite niciodată mail-uri care conțin link-uri pentru actualizarea sau verificarea datelor de autentificare sau cu caracter personal.

”Nu vă autentificați niciodată în aplicația de internet banking folosind un link primit prin SMS sau e-mail și nu accesați link-uri promovate de tip advertising. Folosiți doar aplicația instalată pe mobil sau tastați adresa URL într-o nouă pagina web”, au mai transmis specialiștii.

viewscnt
Afla mai multe despre
directoratul național de securitate cibernetică
mesaje capcana