Bing va folosi o versiune mai nouă a tehnologiei din spatele ChatGPT

Bing va folosi o versiune mai nouă a tehnologiei din spatele ChatGPT
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 2 feb 2023

În curând, motorul de căutare Bing va integra GPT-4, o versiune mai nouă și mai bună a modelului lingvistic folosit în prezent de ChatGPT.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Nu doar că va integra în Bing tehnologia care stă la baza ChatGPT, dar Microsoft plănuiește chiar să folosească o versiune mai nouă și mai performantă decât ceea ce are acum celebrul chatbot.

Bing va folosi o nouă versiune a modelului lingvistic care stă la baza ChatGPT, numită GPT-4, o versiune așteptată cu mare interes de specialiști și pasionați de AI deopotrivă.

Fondatorii Instagram se întorc cu o nouă aplicație CITEȘTE ȘI Fondatorii Instagram se întorc cu o nouă aplicație

Comparativ cu ceea ce oferă ChatGPT în prezent, GPT-4 va fi mai rapid, iar răspunsurile la interpelări vor veni mult mai repede. Nu se cunoaște deocamdată cât va fi sportul de viteză, dar este clar că au fost aduse optimizări semnificative în acest sens.

Modelele de AI dezvoltate de OpenAI sunt antrenate cu ajutorul unui supercomputer construit împreună cu Microsoft, dotat cu 285.000 de procesoare și 10.000 de plăcut video.

În al doilea rând, conform surselor citate de Semafor, răspunsurile oferite vor suna mai uman și vor fi mai detaliate, ceea ce nu ar trebui să fie o surpriză, ținând cont că tot scopul dezvoltării modelelor lingvistice este de a face AI-ul să pară cât mai uman, inclusiv când vine vorba de exprimare.

Cât de bun este GPT-4 comparativ cu modelul folosit în prezent de ChatGPT va fi aflat în curând, aceleași surse susținând că este o chestiune de câteva săptămâni până când Microsoft va implementa GPT-4 în motorul său de căutare web, care speră, din nou, să aibă o șansă în lupta cu Google.

viewscnt
Afla mai multe despre
bing
chatgpt
gpt-4
ai
microsoft