Browser-ul Edge oferă un mod de navigare pentru copii

Browser-ul Edge oferă un mod de navigare pentru copii
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 16 apr 2021

Microsoft a lansat un mod de navigare al browser-ului Edge dedicat celor mici, cu funcții de control parental și opțiuni de personalizare pline de culoare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După un test care a debutat în luna februarie, Microsoft este gata să lanseze în mod oficial noul mod navigare pentru copii, din cadrul browser-ului Edge, bazat pe motorul de randare Chromium, al celor de la Google.

Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri CITEȘTE ȘI Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri

Intrarea în modul pentru copii se face prin intermediul pozei de profil din browser. De acolo, părintele poate alege unul din cele două intervale de vârstă: 5-8 ani sau 9-12 ani.

Noul mod de navigare are la bază o “listă albă” de site-uri, creată de părinți. Cei mici nu vor putea vizita decât site-urile incluse în această listă. Pentru accesarea altor site-uri, este necesară adăugarea acestora pe listă, prin introducerea codului PIN al părinților.

Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I) CITEȘTE ȘI Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I)

Special pentru cei mici, există posibilitatea personalizării interfeței cu teme create special, fiind disponibile inclusiv o serie de teme cu peisaje și caractere din universul Disney.

Copiii din grupa mai mare de vârstă vor avea afișate, în pagina tab-urilor noi, știri din categorii apropiate vârstei.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

Noul mod pentru cei mici funcționează în full screen, pentru a încerca să descurajeze copii să folosească alte programe. Un copil care știe să folosească ALT+TAB, însă, va putea cu ușurință să ajungă la alte aplicații instalate.

Deocamdată, modul pentru copii din Edge este disponibil doar în Statele Unite.

viewscnt
Afla mai multe despre
edge
copii
internet