Browser-ul Opera integrează ChatGPT

Browser-ul Opera integrează ChatGPT
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 23 mar 2023

Opera calcă pe urmele browser-ului Edge și integrează funcții de AI generativ cu ajutorul ChatGPT, adăugând în plus și un instrument pentru generarea imaginilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La puțin timp timp după ce Microsoft a integrat un chatbot în browser-ul Edge, același lucru se întâmplă acum cu browser-ul Opera și alternativa acestuia pentru gaming, Opera GX.

Utilizatorii vor putea interacționa cu ChatGPT atât prin întrebări și comenzi scrise, cât și prin intermediul textului selectat în paginile web, pentru care pot cere mai multe explicații AI-ului.

Microsoft a lansat un generator de imagini bazat pe AI CITEȘTE ȘI Microsoft a lansat un generator de imagini bazat pe AI

Același chatbot poate realiza rezumate ale articolelor din paginile web și compune mesaje pentru rețelele sociale sau e-mail-uri.

La fel ca Edge, funcțiile de AI sunt disponibile într-o bară laterală, însă, cel puțin la început, acestea nu sunt active în mod implicit, ci trebuie activate manual din pagina de configurare a browser-ului.

În afară de ChatGPT, care generează deocamdată doar text, Opera a mai integrat și ChatSonic, un model text-to-image, care poate crea imagini pe baza unor scurte descrieri.

Opera, care este în prezent deținut de un consorțiu chinez, spune că va adăuga și alte funcții de AI, care vor fi operate de un model lingvistic propriu.

viewscnt
Afla mai multe despre
opera
chatgpt
ai