Cel mai nou chipset Qualcomm promite un consum mai mic de energie

Cel mai nou chipset Qualcomm promite un consum mai mic de energie
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 21 mai 2022

Qualcomm a anunțat Snapdragon 8 Plus Gen 1, un nou chipset pentru smartphone-urile cu Android, care promite câștiguri la capitolele importante, în special în ceea ce privește consumul energetic.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Snapdragon 8 Plus Gen 1, urmașul chipset-ului disponibil pe flagship-urile de la începutul anului, Snapdragon 8 Gen 1, a fost prezentat de producătorul Qualcomm, care nu se ferește să facă o serie de promisiuni importante.

Astfel, conform companiei americane, Snapdragon 8 Plus Gen 1 are un procesor care va fi cu 10% mai performant decât cel existent pe versiunea anterioară. Tot cu 10% ar trebuie să fie mai rapidă și placa video.

WhatsApp introduce servicii API gratuite bazate pe cloud, pentru a atrage mai multe companii să utilizeze aplicația CITEȘTE ȘI WhatsApp introduce servicii API gratuite bazate pe cloud, pentru a atrage mai multe companii să utilizeze aplicația

Pe partea de consum, Qualcomm spune că atât procesorul, cât și placa video sunt cu 30% mai eficiente și că sarcinile de inteligență artificială consumă cu 20% mai puțină energie.

Asta nu înseamnă neapărat că autonomia telefoanelor care vor folosi acest chipset va crește cu 20%-30%. Cel puțin o parte din acest spor energetic este „investit” în creșterea performanțelor.

Câștigul energetic ar fi fost dobândit, susțin surse citate de AnandTech, după ce Qualcomm a renunțat la procesul de producție Samsung în favoarea celui de la TSMC.

Cu toate îmbunătățirile aduse, Snapdragon 8 Plus Gen 1 este doar un pas intermediar între Snapdragon 8 Gen 1 și Snapdragon 8 Gen 2, care va fi lansat cândva în a doua parte a anului.

viewscnt
Afla mai multe despre
chipset
qualcomm
smartphone