China a șters 1,4 milioane de postări pe rețelele de socializare, în urma unei anchete privind dezinformarea și alte fapte ilegale

China a șters 1,4 milioane de postări pe rețelele de socializare, în urma unei anchete privind dezinformarea și alte fapte ilegale
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mai 2023

Autoritatea de reglementare a spațiului cibernetic din China a declarat că 1,4 milioane de postări pe rețelele de socializare au fost șterse în urma unei anchete de două luni privind presupusa dezinformare, profitul ilegal și uzurparea identității oficialilor de stat, printre alte ”probleme pronunțate”, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Administrația Cyberspace din China (CAC) a declarat vineri că a închis 67.000 de conturi de pe rețele sociale și că a șters sute de mii de postări între 10 martie și 22 mai, ca parte a unei campanii mai ample de ”rectificare”, scrie News.ro.

Diminuarea veniturilor și clienților taie din numărul de angajați ai Orange Communications, fostul Romtelecom. Peste 500 de salariați vor fi disponibilizați CITEȘTE ȘI Diminuarea veniturilor și clienților taie din numărul de angajați ai Orange Communications, fostul Romtelecom. Peste 500 de salariați vor fi disponibilizați

Din 2021, China a vizat miliarde de conturi de social media în încercarea de ”a-și curăța” spațiul cibernetic și de a facilita controlul autorităților.

Cea mai recentă represiune a vizat conturi de pe aplicațiile populare de socializare din China, inclusiv WeChat, Douyin și Weibo, care se încadrează în categoria ”automedia”, un termen care se referă în linii mari la conturile care publică știri și informații, dar nu sunt administrate de guvern sau de stat.

Beijingul arestează frecvent cetățeni și cenzurează conturile pentru publicarea sau împărtășirea informațiilor faptice considerate sensibile sau critice la adresa Partidului Comunist, a guvernului sau a armatei, mai ales atunci când astfel de informații devin virale.

Din cele 67.000 de conturi care au fost închise definitiv, aproape 8.000 au fost eliminate pentru ”răspândirea de știri false, zvonuri și informații dăunătoare”, potrivit CAC.

Aproximativ 930.000 de alte conturi au primit pedepse mai puțin severe, de la eliminarea tuturor urmăritorilor până la suspendarea sau anularea privilegiilor pentru realizarea de profit.

Franța și Olanda încheie un acord istoric și pun capăt conflictului teritorial din Insula Saint-Martin, în Antile CITEȘTE ȘI Franța și Olanda încheie un acord istoric și pun capăt conflictului teritorial din Insula Saint-Martin, în Antile

Într-o campanie separată, autoritatea de reglementare a închis recent peste 100.000 de conturi care ar fi denaturat prezentatorii de știri și agențiile media, pentru a contracara creșterea acoperirii online a știrilor false, ajutată de tehnologiile AI.

CAC a declarat vineri că ultima sa campanie a vizat aproape 13.000 de conturi militare contrafăcute, cu nume precum ”Comandamentul Armatei Roșii Chineze”, ”Forța Antiteroristă Chineză” și ”Forța de rachete strategice”.

Alte 25.000 de conturi au fost vizate pentru uzurparea identității instituțiilor publice, cum ar fi centrele de control prevenire a bolilor și institutele de cercetare administrate de stat.

Aproape 187.000 au fost pedepsite pentru uzurparea identității companiilor media de știri, în timp ce peste 430.000 ar fi oferit consiliere profesională sau servicii educaționale fără a avea calificări profesionale relevante.

Aproximativ 45.000 de conturi au fost închise pentru ”amplificarea unor subiecte fierbinți, urmărirea influenței și monetizarea ilegală”.

Autoritatea de reglementare a spus că ”s-a coordonat activ cu securitatea publică, supravegherea pieței și alte departamente, pentru a oferi o lovitură grea și a rectifica ”auto-media ilegală”.

”În același timp, (noi) solicităm, de asemenea, majorității internauților să participe activ la monitorizare și raportare („auto-media” ilegală), să ofere indicii... și să mențină în comun un spațiu cibernetic curat”, a adăugat aceasta.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
postari