China amenință Germania cu represalii comerciale în caz că blochează Huawei

China amenință Germania cu represalii comerciale în caz că blochează Huawei
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 dec 2019

Ambasadorul Chinei la Berlin a amenințat cu represalii în cazul în care Huawei Technologies va fi exclusă de către autoritățile germane din rândul furnizorilor de echipamente pentru rețele wireless 5G, făcând referire la milioanele de vehicule pe care producătorii auto din Germania le vând în China, scrie Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Aversiunea față de Huawei este în creștere în rândurile coaliției de guvernare conduse de cancelarul Angela Merkel, care recent a luat o măsură contrară politicii lui Merkel față de China, printr-un draft de act normativ care ar urma să îi blocheze pe "furnizorii 5G care nu prezintă încredere".

"Dacă va fi ca Germania să ia o decizie care să ducă la excluderea Huawei de pe piața germană, vor exista consecințe. Guvernul chinez nu va rămâne pasiv", a declarat ambasadorul Wu Ken, la un eveniment organizat de publicația Handelsblatt.

UEFA: Nu au existat manifestări rasiste la meciul România-Suedia CITEȘTE ȘI UEFA: Nu au existat manifestări rasiste la meciul România-Suedia

Președintele SUA Donald Trump urmărește să îi determine pe aliații Statelor Unite să blocheze Huawei, pe model american. Gigantul chinez a dat în judecată luna aceasta Comisia Federală pentru Comunicații de la Washington, contestând sancțiunile și interdicțiile impuse de instituție.

Legislația germană nu numește explicit Huawei, însă este concepută "cu dedicație" împotriva companiei chineze. Huawei a negat în repetata rânduri acuzațiile potrivit cărora echipamentele sale au potențialul de a spiona și sabota rețelele de comunicații în care sunt instalate.

"Huawei nu este obligată de legea chineză să furnizeze date Guvernului Chinei. Producătorii germani au avut o pondere de 25% în totalul mașinilor vândute în China anul trecut, în număr de 28 de milioane. Poate spune cineva că aceste mașini germane nu mai sunt sigure pentru că suntem în poziția de a ne produce propriile mașini? Nu. Asta ar fi protecționism pur", a punctat ambasadorul chinez în Germania.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei germania
huawei sua
huawei sanctiuni
huawei interdictie 5g