China limitează utilizarea unei aplicații care seamănă cu TikTok

China limitează utilizarea unei aplicații care seamănă cu TikTok
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 sep 2021

Douyin, versiunea chineză a aplicației de postări video TikTok, va limita timpul său de utilizare de către copiii sub 14 ani la mai puțin de 40 de minute pe zi. Compania a explicat într-un comunicat că va recomanda "conținut istoric, cercetare științifică și expoziții din muzee" minorilor pentru a le trezi interesul într-un anumit domeniu și pentru a învăța ceva în timpul utilizării aplicației.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cele 40 de minute vor fi disponibile minorilor din această categorie de vârstă între orele 6:00 dimineață și 22:00 seara. Copiii cu vârsta de sub 14 ani vor trebui să se înscrie cu numele real și vor avea astfel acces la "modul juvenil" creat special pentru ei și care include și limita de timp, arată Agerpres

Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit CITEȘTE ȘI Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit

Potrivit cifrelor furnizate de Douyin, care la fel ca TikTok aparține companiei chineze Bytedance, a depășit anul acesta 400 de milioane de useri activi pe zi.

Autoritățile chineze au impus recent noi reglementări și în alt domeniu preferat de tineri, cel a jocurilor video. A fost astfel limitat la trei ore pe săptămână accesul minorilor la jocurile video online, după ce un ziar oficial le-a descris drept "un opiu spiritual" și "un drog electronic" al tinerilor, relatează EFE.

Potrivit noii reglementări, providerii de jocuri video "online" nu pot permite accesul minorilor decât între orele 20:00 și 21:00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

viewscnt
Afla mai multe despre
douyin
tiktok