Christel Heydemann ar urma să devină prima femeie numită în funcția de CEO al operatorului francez de telecomunicații Orange

Christel Heydemann ar urma să devină prima femeie numită în funcția de CEO al operatorului francez de telecomunicații Orange
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 ian 2022

Orange, cel mai mare operator de telecomunicații din Franța, este pe cale să o numească pe Christel Heydemann ca noul său director general, făcând-o să devină prima femeie la conducerea fostului monopol, pe fondul unei reorganizări a echipei de management, au declarat duminică două surse, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Puține femei dețin funcții de conducere la cele mai mari companii listate din Franța. Heydemann ar deveni al treilea CEO al unei companii care face parte din indicele bursier de top CAC 40 din Paris, după șefa Engie, Catherine MacGregor, și Estelle Brachlianoff, care urmează să preia conducerea grupului de utilități Veolia, pe 1 iulie, scrie News.ro.

La fel ca Google, Apple va percepe comision și de la aplicațiile care vor folosi sisteme terțe de plată CITEȘTE ȘI La fel ca Google, Apple va percepe comision și de la aplicațiile care vor folosi sisteme terțe de plată

Consiliul de administrație al Orange, din care Heydemann face parte din 2017, este programat să se întrunească vineri pentru a o numi oficial în funcția de CEO, au adăugat surse apropiate subiectului.

În prezent, Heydemann conduce operațiunile europene la grupul francez de echipamente electrice Schneider Electric. Ea nu a fost imediat disponibilă pentru comentarii, duminică.

Absolventă a școlii de inginerie de elită din Franța Polytechnique, Heydemann, în vârstă de 47 de ani, îl va înlocui pe Stephane Richard la conducerea grupului controlat de stat, după ce un tribunal l-a condamnat pentru complicitate la abuz de fonduri publice. Richard, care a condus Orange în ultimii 12 ani, neagă orice faptă greșită. 4

Reuniunea consiliului de administrație Orange a fost programată oficial pentru luni, dar a fost amânată pentru vineri pentru a rezolva unele probleme precum data la care Heydemann va prelua oficial conducerea Orange și o potențială extindere temporară a rolului operațional al lui Richard, au spus sursele.

Inițial, Richard urma să părăsească grupul pe 31 ianuarie. Rolul său de președinte rămâne să fie ocupat, deoarece împărțirea posturilor de președinte și CEO face parte din reorganizarea guvernanței.

Numele lui Heydemann circulă de zile întregi în presa franceză, ea fiind prezentată drept candidata favorită a ministerului de Finanțe al Franței, care supervizează guvernanța Orange, la care statul deține un pachet de 23% din acțiuni.

Noul șef al Orange va prelua conducerea companiei, într-o perioadă în care aceasta continuă să implementeze noua generație de rețele mobile de internet și infrastructură de fibră optică în bandă largă - investiții mari de capital care i-au presat marjele, pe fondul concurenței intense de pe cele două piețe majore ale sale, Franța și Spania.

Grupul este considerat de importanță strategică de către guvern și este controlat de către Ministerul de Finanțe și Palatul Elysee, un factor important de luat în considerare pentru orice nou CEO dornic să se angajeze într-o afacere transformatoare.

Orange a reușit să-și stabilizeze veniturile după ce intrarea pe piața Franței a operatorului low-cost Free Mobile, parte a grupului Iliad, în 2012, a declanșat un război al prețurilor și și-a extins activitățile în Africa de Vest, Polonia, România, precum și în domeniul securității cibernetice și serviciilor bancare.

Dar performanțele financiare recente ale Orange, în special cele din Spania, unde a trebuit să reducă personalul, i-a dezamăgit pe investitori, acțiunile fiind tranzacționate acum la un preț cu aproximativ o treime mai mic față de acum cinci ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
christel heydemann
orange