Codecool, un startup de educație IT din Budapesta, intră pe piața din România

Codecool, un startup de educație IT din Budapesta, intră pe piața din România
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 oct 2019

Codecool, un startup de educație IT din Budapesta, vine în această toamnă în România, calculând că României îi lipsesc anual peste 15.400 de specialiști IT.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Școala de programare Codecool își plasează absolvenții în joburi din segmentul IT, compania având parteneri de business în șapte țări. Compania din Budapesta a avut un venit de 1,3 milioane de euro în 2017, 3,2 milioane de euro în 2018 și țintește la 5 milioane de euro anul acesta, scrie News.ro

Compania a lansat acum trei ani un model disruptiv pentru formarea abilităților de programare și de soft skills, destinat celor interesați de un rol în IT prin care să deprindă abilități digitale și pentru a le asigura un loc de muncă.

Tech Mahindra, divizia tehnologică a gigantului indian Mahindra & Mahindra, constructor de automobile, a deschis primul său centru de dezvoltare din România, cu intenția de a-l transforma într-un hub pentru Europa CITEȘTE ȘI Tech Mahindra, divizia tehnologică a gigantului indian Mahindra & Mahindra, constructor de automobile, a deschis primul său centru de dezvoltare din România, cu intenția de a-l transforma într-un hub pentru Europa

”Observăm că automatizarea și digitalizarea proceselor business afectează fiecare sector, de la producție și  logistică până la vânzări și administrație, schimbare care necesită o forță de muncă echipată cu abilități digitale, nu doar în companiile de tehnologie, ci în toate industriile, fie ele de producție sau servicii. Creșterea companiilor din spațiul central și est european va fi definită de abilitatea acestora de a se adapta la ceea ce se numește transformarea digitală”, spune Balázs Vinnai, fondator Codecool.

Până acum, Codecool a instruit și a ajutat 400 de persoane fără experiență anterioară în sectorul digital să își găsească un job în domeniul IT, într-una dintre cele 100 de companii partenere. În acest moment, 500 de persoane studiază în 4 campusuri administrate de Codecool în Ungaria și Polonia. Numărul acestora va crește însă la 800 de studenți, pentru că rețeaua se va extinde pe piața din România.

Compania va deschide un campus în București.

”Conform estimărilor din industrie, pe piața din România există o penurie de aproximativ 50.000 de profesioniști IT. Tot aceste date spun că până în 2020, România va avea un număr de 140.000 de profesioniști în IT. Momentan, peste 60% din companiile românești IT&C văd în recrutarea de personal IT o provocare de business. Discuțiile  derulate în ultimul an și jumătate cu jucătorii locali de pe piața de IT, dar și cu cei aflați în căutarea unui loc de muncă, ne-au oferit certitudinea că e nevoie de Codecool aici și că putem îmbunătăți situația angajatorilor și angajaților din sectorul IT”, crede József Boda, co-fondator și CEO Codecool.

Codecool vrea să devină unul dintre cei mai mari furnizori de servicii din Europa în domeniul formării forței de muncă digitală și a managementului talentelor până în 2023. Codecool plănuiește să deschidă 10 campusuri și să dezvolte o rețea de aproximativ 10.000 de persoane până la acea dată. Până acum, Codecool s-a parteneriat cu companii precum: Morgan Stanley, NNG, Vodafone, Siemens, Prezi, Capgemini, Unicredit Bank, Generali, Groupama în a oferi absolvenților săi joburi.

viewscnt
Afla mai multe despre
codecool
it
start-up de educație it