Comisia Europeană investighează dacă Broadcom a încălcat reglementările privind concurența

Comisia Europeană investighează dacă Broadcom a încălcat reglementările privind concurența
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 iun 2019

Este posibil ca producătorul de chipuri Broadcom să fi încălcat reglementările UE privind concurența, a anunțat miercuri Comisia Europeană, care a demarat o investigație și și-a exprimat intenția de a impune restricții asupra firmei cu sediul în Singapore, transmite DPA.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Broadcom este cel mai mare dezvoltator și furnizor de circuite integrate pentru dispozitive de comunicații prin cablu, cum ar fi modemuri și decodoarele utilizate în televiziune, scrie Agerpres.

Parlamentul a adoptat modificările la Legea privind darea în plată. Conceptul de impreviziune, reinventat în termeni \ CITEȘTE ȘI Parlamentul a adoptat modificările la Legea privind darea în plată. Conceptul de impreviziune, reinventat în termeni "predictibili"

"Suspectăm că Broadcom, un furnizor major de componente pentru aceste dispozitive, a impus restricții contractuale pentru a-și exclude concurenții de pe piață", iar consumatorii nu au putut să facă alegeri și să beneficieze de inovații, a apreciat comisarul european pentru concurență, Margrethe Vestager.

Verificarea vine în urma informațiilor potrivit cărora Broadcom ar fi restricționat concurența obligându-și clienții să cumpere exclusiv de la ei, oferind produsele la pachet și limitând operarea produselor Broadcom cu alte componente produse de companii rivale. Ținând cont că există riscul ca astfel de activități "să provoace concurenței pagube serioase și ireparabile" înainte de finalizarea investigației, Comisia Europeană încearcă să oprească practicile companiei în timp ce ancheta este în desfășurare, a explicat executivul comunitar.

viewscnt
Afla mai multe despre
comisia europeană
broadcom