Concedierile din tehnologie accelerează, pe cale să depășească totalul din 2022

Concedierile din tehnologie accelerează, pe cale să depășească totalul din 2022
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 21 mar 2023

Concedierile din sectorul tehnologic global au accelerat puternic în prima parte a anului, fiind pe cale să depășească numărul disponibilizărilor anunțate în 2022.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Peste 500 de companii au anunțat deja că vor concedia 148.180 de angajați în acest an, potrivit agregatorului de date din industrie layoffs.fyi.

Doar în ultimele două săptămâni, Amazon și Meta Platforms, compania-mamă a Facebook, au anunțat că vor concedia un total de 19.000 de angajați în perioada următoare, citând nevoia de restructurare a activităților, pe fondul incertitudinilor economice.

Adobe a prezentat o serie de instrumente bazate pe AI CITEȘTE ȘI Adobe a prezentat o serie de instrumente bazate pe AI

Anul trecut, 161.411 de angajați din sectorul tehnologic și-au pierdut locurile de muncă, de peste 10 ori mai mulți comparativ cu 2021, conform layoffs.fyi, care își bazează calculele pe anunțurile companiilor și informațiile din mass-media.

Majoritea disponibilizărilor anunțate de la începutul acestui an (peste 100.000) vizează angajați ai companiilor de tehnologie care își au sediul în SUA.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
concedieri tehnologie
disponibilizari
meta
amazon
angajati
concedieri it