Coreea de Sud va investiga Apple și Google

Coreea de Sud va investiga Apple și Google
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 aug 2022

Google și Apple vor fi vizate de o investigație oficială în Coreea de Sud, pentru nerespectarea noii legi privind microplățile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În urmă cu câteva luni, Coreea de Sud a adoptat o lege care obligă marile magazine de aplicații, precum App Store și Play Store, să permită dezvoltatorilor, printre altele, să folosească servicii terțe pentru plăți.

Vizate direct de noua lege, Google și Apple au pus în aplicare unele prevederi, însă, sub propria interpretare, cu reguli menite să avantajeze în continuare propriile sisteme de plăți.

Oppo și OnePlus au oprit vânzările în Germania CITEȘTE ȘI Oppo și OnePlus au oprit vânzările în Germania

Google, de exemplu, nu permite aplicațiilor să ofere un link către un site pe care să se poată face plățile și a blocat deja pe acest motiv una dintre cele mai populare aplicații de comunicare din Coreea de Sud, KakaoTalk.

Apple îngreunează intenționat sarcina dezvoltatorilor, cerându-le să dezvolte o versiune separată a aplicației pentru Coree de Sud, dacă doresc să apeleze la alt sistem de plată, ceea ce necesită mai mult timp și resurse din partea investitorilor.

În plus, giganții americani opresc comision și din plățile făcute cu alte sisteme, aplicând în acest caz o reducere de numai 4%, ceea ce lasă companiilor concurente o marjă foarte mică manevră pentru a venit cu un preț competitiv și a nu fi mai scumpe decât serviciile furnizate de Apple și Google.

În aceste condiții, Korea Communications Commission, autoritatea coreeană pentru piețe, va începe pe 16 august o investigație care vizează Apple, Google și SK Group. Autoritățile spun că au urmărit și până acum activitate celor trei și au motive să creadă că aceștia nu respectă legea.

viewscnt
Afla mai multe despre
coreea de sud
apple
google