Coronavirusul va afecta veniturile Apple

Coronavirusul va afecta veniturile Apple
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 feb 2020

Veniturile Apple din al doilea trimestru al acestui an fiscal vor avea de suferit de pe urma coronavirusului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Într-o conferință extraordinară cu investitorii, Apple a avertizat că nu-și va putea atinge propriile predicții pentru Q2. Iar asta strict din cauza efectelor create de coronavirus.

În primul rând, din cauza măsurilor luate pentru prevenirea răspândirii virusului, stocurile pentru iPhone sunt limitate la nivel global.

Furnizorii de componente pentru iPhone, deși au început să-și redeschidă unitățile, o fac mult mai lent decât se anticipa. Ca urmare, în unele regiuni Apple nu va putea satisface cererea.

Orange Money lansează opțiunea de transferuri valutare în aplicația mobilă CITEȘTE ȘI Orange Money lansează opțiunea de transferuri valutare în aplicația mobilă

În al doilea rând, vânzările sunt afectate direct în China din cauza magazinelor închise. Apple spune că a început să-și redeschidă magazinele, dar procesul decurge încet din considerente legate tot de coronavirus.

Toate acestea vor afecta negativ veniturile Apple din trimestrul care se va închide în martie. Conferința extraordinară a fost organizată pentru ca aceste informații să le fie comunicate investitorilor.

Cu aceeași ocazie, Apple a spus va crește sumele de bani pe care le donează pentru lupta împotriva coronavirusului, însă nu a dat o cifră concretă în acest sens.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
coronavirus