Cumpărătorii diviziei TikTok din SUA vor deține o participație de cel puțin 60% la aceasta

Cumpărătorii diviziei TikTok din SUA vor deține o participație de cel puțin 60% la aceasta
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 sep 2020

Investitori și companii americane, între care Oracle, vor deține o participație de cel puțin 60% la operațiunile din SUA ale companiei TikTok, a declarat o persoană apropiată situației, ceea ce ar putea reduce îngrijorările exprimate de președintele Donald Trump, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Departamentul Trezoreriei a trimis, miercuri seara târziu, companiei chineze ByteDance, un document revizuit, pentru a răspunde îngrijorărilor legate de securitatea națională, iar acesta a fost acceptat de compania mamă a TikTok, a spus sursa.

Noua companie, numită TikTok Global, va avea majoritatea directorilor americani, un director general american și un expert în securitate în boardul său, scrie News.ro.

Groupe Renault România a ajuns la vânzări de 30 de mașini pe zi pe platformele online CITEȘTE ȘI Groupe Renault România a ajuns la vânzări de 30 de mașini pe zi pe platformele online

Oracle a acceptat să preia o participație de 20% la companie, atunci când va fi creată, iar Walmart va prelua la rândul său, probabil, o participație și va avea un loc în boardul TikTok Global, a arătat sursa.

Nu este clar dacă președintele Trump va semna acordul. Nu este clar nici ce active va deține TikTok Global, în afară de cele din Statele Unite.

O altă necunoscută este dacă ByteDance va prezenta acordul Chinei ca păstrând o participație majoritară la TikTok. Autoritățile chineze au afirmat că nu doresc ca ByteDance să accepte o vânzare forțată.

Trump a declarat miercuri că nu agreează ideea ca ByteDance să păstreze o participație majoritară la TikTok în SUA.

Documentul acordă Oracle dreptul de a inspecta codul sursă al TikTok și include numeroase prevederi pentru a asigura securitatea datelor și cerința ca toate datele utilizatorilor americani să rămână în SUA, la Oracle, a mai spus sursa.

În prezent, investitorii americani dețin o participație de 40% la ByteDance. Între aceștia se numără Sequoia Capital și General Atlantic. După ce Oracle și Walmart vor investi în TikTok Global, investitorii americani vor deține o participație semnificativă, a arătat sursa.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
oracle