Datele a 1,3 milioane de utilizatori Clubhouse, expuse online, la scurt timp după Facebook și LinkedIn

Datele a 1,3 milioane de utilizatori Clubhouse, expuse online, la scurt timp după Facebook și LinkedIn
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 apr 2021

La scurt timp după Facebook și Linkedin, rețeaua socială bazată pe comunicarea audio, Clubhouse, și-a văzut și ea numele într-un important incident de securitate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Extrem de mediatizata rețea socială, Clubhouse, are deja la activ un istoric bogat de incidente, chiar înainte de a fi disponibilă publicului larg. Cel mai nou incident este expunerea datelor personale a 1,3 milioane de utilizatori.

Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025 CITEȘTE ȘI Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025

Acestea includ numele, ID-ul de utilizator, poza de profil, numele de utilizator de pe alte rețele sociale, numele persoanei care a generat invitația de creare a contului și altele. Ca și în alte cazuri similare, datele au fost descoperite pe un forum de hacking.

Conform Clubhouse, nu este vorba de un hack propriu-zis, prin care să fi fost accesate date de pe serverele companiei. Informațiile ar fi fost pur și simplu copiate de pe paginile publice de profil ale utilizatorilor.

Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania CITEȘTE ȘI Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania

De altfel, în afara numelui, leak-ul nu include alte date prin care persoanele să poată fi identificate și localizate, precum adrese de email, numere de telefon sau adrese de domiciliu.

EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București CITEȘTE ȘI EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București

Chiar și așa, Clubhouse este deja a treia platformă socială implicată într-un incident ce implică datele utilizatorilor, în doar o săptămână, după Facebook și LinkedIn.

Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I) CITEȘTE ȘI Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I)

De departe, cel mai grav a fost incidentul prin care datele a 533 de milioane de utilizatori Facebook au fost postate online. Inclusiv numărul de telefon al lui Mark Zuckerberg s-a regăsit printre acestea.

viewscnt
Afla mai multe despre
clubhouse
date personale
hacking