De la cel mai recent update, Windows 10 nu mai funcționează cu majoritatea camerelor web

De la cel mai recent update, Windows 10 nu mai funcționează cu majoritatea camerelor web
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 22 aug 2016

Windows 10 Anniversary Update, primul mare update pentru Windows 10, face inutilizabile milioane de camere web din toată lumea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Ca și cum nu avea destule probleme de imagine până acum, Microsoft și-a pus în cap milioane de utilizatori ale căror camere web nu mai funcționează după instalarea primului update major pentru Windows 10.

Problema survine ca urmare a faptului că Microsoft a decis să renunțe la suportul pentru codec-urile H.264 and MJPEG. Acestea sunt folosite de cele mai multe camere web comercializate în prezent.

Google lucrează la un nou sistem de operare CITEȘTE ȘI Google lucrează la un nou sistem de operare

Ca urmare a eliminării suportului pentru aceste codec-uri, camerele web care le foloseau fie nu vor mai funcționa deloc, fie vor suferi de ”sindromul imaginii înghețate”. Nici măcar Skype, soluția de video chat a celor de la Microsoft, nu va putea fi folosită cu produsele afectate.

Motivul pentru care Microsoft a luat această decizie neinspirată este că Windows 10 Anniversary Update aduce acces direct la camera web pentru aplicații.

Chiar și așa, Microsoft a greșit terminând atât de brusc suportul pentru milioane de camere web. În primul rând, va mai dura până când dezvoltatorii își vor actualiza aplicațiile astfel încât acestea să acceseze direct camera web. Nici Microsoft nu a actualizat Skype în acest sens.

Încuietorile inteligente actuale cad victime hackerilor cu ușurință CITEȘTE ȘI Încuietorile inteligente actuale cad victime hackerilor cu ușurință

În al doilea rând, o schimbare care afectează un număr atât de mare de utilizatori și producători nu se face peste noapte. Aceasta trebuie realizată treptat și nu înainte de a-i pune în temă pe cei afectați.

După ce s-a grăbit să elimine suportul, Microsoft anunță că va lansa în luna septembrie un update care va rezolva problema codec-ului MJPEG. Legat de al doilea codec afectat, H.264, compania nu a făcut niciun anunț.

În lipsa unei rezolvări oficiale, cei afectați de decizia Microsoft au la dispoziție o singură soluție. Utilizatorii care dețin suficiente cunoștințe tehnice pot modifica regiștrii de Windows după cum este recomandat și pe Twitter.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
windows 10
webcam