Deutsche Telekom a finalizat achiziția unui pachet de 5% din acțiunile OTE, majorându-și participația la 45%

Deutsche Telekom a finalizat achiziția unui pachet de 5% din acțiunile OTE, majorându-și participația la 45%
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 30 mai 2018

Deutsche Telekom a finalizat achiziția unei participații suplimentare de 5% din acțiunile grupului elen de telecomunicații OTE, acționarul majoritar al Telekom România, pentru care a plătit 284 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În urma achiziției, Deutsche Telekom și-a majorat la 45% deținerea la OTE, potrivit unui comunicat al operatorului german de telefonie.

Pachetul de 5% din acțiunile OTE a fost cumpărat de la agenția elenă pentru privatizare, HDRAF.

EXCLUSIV Ericsson transferă către două firme mentenanța liderului Orange România. Una îl are ca acționar pe Dan Bedros, fost șef Alcatel Lucent România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Ericsson transferă către două firme mentenanța liderului Orange România. Una îl are ca acționar pe Dan Bedros, fost șef Alcatel Lucent România

În martie, statul elen a invitat Deutsche Telekom să își exercite dreptul de preempțiune asupra achiziționării pachetului de acțiuni de la HDRAF, după ce o licitație organizată anterior nu a atras niciun ofertant.

OTE este principalul acționar al Telekom România, cu o participație de 54,01%, restul acțiunilor fiind deținute de statul român, prin ministerul Comunicațiilor. Telekom Romania reunește operațiunile fostelor Romtelecom și Cosmote, în prezent Telekom Romania Communications și Telekom Romania Mobile Communications.

Grupul de firme Telekom Romania a înregistrat în primul trimestru al anului venituri totale de 226 milioane de euro, în scădere cu 1,7% față de martie 2017, iar EBITDA (rezultatul brut al exploatării) a coborât cu 10,8%, la 33 milioane de euro.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche telekom
ote
actiuni
participatie
achizitie