Deutsche Telekom și Cellnex vor combina afacerea de turnuri de telefonie mobilă în Olanda

Deutsche Telekom și Cellnex vor combina afacerea de turnuri de telefonie mobilă în Olanda
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 ian 2021

Deutsche Telekom AG și compania spaniolă de infrastructură telecom Cellnex au anunțat joi că-și vor combina afacerea de turnuri de telefonie mobilă în Olanda și vor înființa un fond comun pentru a investi în infrastructura digitală, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După finalizarea tranzacției, Cellnex Olanda va opera 4.314 de amplasamente, inclusiv 180 noi, care vor fi construite în următorii șapte ani, scrie Agerpres.

Cellnex va deține 62% din noua entitate, iar Deutsche Telekom restul de 38%.

VIDEO Jack Ma, fondatorul Alibaba, apare în public pentru prima dată din octombrie anul trecut CITEȘTE ȘI VIDEO Jack Ma, fondatorul Alibaba, apare în public pentru prima dată din octombrie anul trecut

Companiile vor deveni investitori ancoră în nou înființatul Digital Infrastructure Vehicle (DIV), un fond de investiții care se va concentra pe infrastructura digitală europeană. Deutsche Telekom va transfera afacerea sa T-Mobile Infra în acest fond.

Deutsche Telekom va primi o plată în numerar de 250 milioane de euro și va fi acționar al DIV.

Turnurile de telefonie mobilă sunt din ce în ce mai căutate de investitori, pe fondul perspectivelor de extindere a rețelelor 5G. În viitor vor fi necesare mai multe conexiuni pentru a lega miliarde de dispozitive în așa numitul "Internet al obiectelor" (Internet of Things), ceea ce va stimula investițiile în infrastructura telecom.

Deutsche Telekom AG este cea mai mare companie europeană de telecomunicații, cu operațiuni în mai multe țări din Europa Centrală și de Est, inclusiv în România, dar și în Marea Britanie. De asemenea, Deutsche Telecom este acționarul majoritar al companiei elene Hellenic Telecommunications Organization (OTE), cu o participație de 46%. 

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche telekom
cellnex