Dezvoltatorul de software Bento, creștere record. Compania ia în calcul listarea la bursă

Dezvoltatorul de software Bento, creștere record. Compania ia în calcul listarea la bursă
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 sep 2021

Bento, Intellectually Curious, companie antreprenorială românească, specializată în dezvoltarea și implementarea de soluții software și furnizarea de servicii de infrastructură IT și Cloud, raportează o cifră de afaceri de 11,9 milioane de lei în primele șase luni ale anului 2021, o creștere record de 88% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Compania estimează o cifră de afaceri de 26,3 milioane de lei pentru întreg anul 2021 și are în vedere continuarea dezvoltării produselor software proprii și extinderea portofoliului de clienți.

Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit CITEȘTE ȘI Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit

„În primul semestru din 2021 am  avut parte de o activitate intensă atât din punct de vedere al contractelor recurente, cât și al proiectelor noi câștigate, acestea având o contribuție de 72% din cifra de afaceri. Unul dintre atuurile noastre este legat de faptul că majoritatea clienților noștri sunt companii blue-chips active în industrii solide, precum energie sau telecomunicații. Acestea generează o cerere semnificativă în ceea ce privește implementarea de soluții pentru digitalizare și automatizare care să le îmbunătățească productivitatea. De asemenea, industria de IT se află într-o etapă de creștere accelerată la nivel global și observăm că din ce în ce mai multe companii de toate dimensiunile au decis să sporească investițiile în servicii software și IT”, a declarat Vlad Bodea, cofondator și Executive Managing Partner al Bento. 

Bento a fost înființată în anul 2004 de Adrian, Corneliu și Vlad Bodea sub numele de 2B Inteligent Soft. În anul 2006, Radu Scarlat, coleg cu Vlad Bodea la Facultatea de Automatică și Calculatoare, Universitatea Politehnica din București, se alătură 2B Inteligent Soft și împreună cu Vlad transformă compania în conceptul Bento. Astăzi, compania deține o experiență de peste 15 ani în dezvoltarea de soluții software și furnizare de servicii de infrastructură IT și Cloud pentru companii multinaționale din România, SUA și Elveția.

Bento are în acest moment peste 70 de angajați, specializați în project management, analiză, prototipare, dezvoltare, testare, implementare, integrare și mentenanță.

ULTIMA ORĂ După oprirea producției EcoSport în India și SUA, Ford se pregătește să o facă și în România CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ După oprirea producției EcoSport în India și SUA, Ford se pregătește să o facă și în România

Serviciile și soluțiile companiei sunt furnizate prin intermediul a două linii de business, „Dezvoltare Software” și „IT, Infrastructură și Cloud”. În cadrul diviziei de dezvoltare software, Bento dezvoltă și implementează proiecte complete și asigură mentenanța și evoluția continuă a produselor proprii dezvoltate de companie. În prima jumătate a anului, divizia Dezvoltare Software a înregistrat venituri de 3,3 milioane de lei, în creștere cu 53% față de primul semestru din 2021. În ceea ce privește divizia de IT, Infrastructură și Cloud, activitatea este împărțită în derularea de proiecte bazate pe servicii și revânzarea de echipamente și software ale terților. Veniturile obținute în cadrul acestei divizii în prima parte a anului au fost de 8,5 milioane de lei, cu 106% mai mult comparativ cu aceeași perioadă din 2020. 

„Rezultate înregistrate în primele șase luni ale anului sunt conforme cu bugetul de venituri și cheltuieli pentru 2021. Estimăm ca pentru întreg anul  să atingem venituri totale de 26,3 milioane de lei, în creștere cu 72% față de 2020 și să raportăm astfel cele mai bune rezultate financiare de la înființarea companiei. Obiectivul nostru este să continuăm să investim în dezvoltarea de produse software proprii și în creșterea prezenței soluțiilor și serviciilor noastre la nivel regional. În acest scop, avem în vedere diverse scenarii de dezvoltare, inclusiv realizarea de parteneriate cu investitori din domeniu sau listarea la bursa din București”, a declarat Radu Scarlat, Partener și General Manager al Bento.

Echipa executivă a Bento este formată din partenerii Vlad Bodea, Executive Managing Partner, Radu Scarlat, General Manager, Dan Giușcă, Chief Software Architect și Andrei Cupaciu, Director IT, Infrastructue & Cloud Unit.

viewscnt
Afla mai multe despre
bento
software