Directoarea financiară a gigantului chinez Huawei, Meng Wanzhou, eliberată pe cauțiune

Directoarea financiară a gigantului chinez Huawei, Meng Wanzhou, eliberată pe cauțiune
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 dec 2018

Directoarea financiară a gigantului chinez Huawei, Meng Wanzhou, a fost eliberată marți, pe cauțiune, de un judecător canadian, până la o audiere în vederea unei eventuale extrădări către Statele Unite, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Meng Wanzhou, în vârstă de 46 de ani, a fost arestată la 1 decembrie, în Canada, în timp ce se afla în tranzit între două zboruri, pe aeroportul din Vancouver, scrie News.ro.

Ea este fiica fondatorului Huawei, o societate pe care agenții de informații americane o prezintă ca având legături cu Guvernul chinez.

Comparex AG, compania de servicii IT a grupului Raiffeisen, a fost vândută către SoftwareONE. Ambele companii operează în România CITEȘTE ȘI Comparex AG, compania de servicii IT a grupului Raiffeisen, a fost vândută către SoftwareONE. Ambele companii operează în România

Statele Unite o acuză pe Meng că a ascuns legături între producătorul chinez de echipamente de telecomunicații și o firmă care încerca să ocolească sancțiuni americane impuse Iranului.

Meng poate fi urmărită în legătură cu o conspirație în vederea fraudării unor instituții financiare și riscă o pedeapsă de până la 30 de ani de închisoare pentru fiecare cap de acuzare care o vizează.

Într-o audiere, marți, la un tribunal de la Vancouver, judecătorul William Ehrcke a dispus ca Meng Wanzhou să fie eliberată în schimbul plății unei cauțiuni în valoare de zece milioane de dolari canadieni (6,6 milioane de euro) și în mai multe condiții.

Lui Meng i se cere să predea toate pașapoartele și documentele de călătorie și să accepte să poate o brățară electronică. Ea este necesar să fie însoțită de membri ai personalului de securitate atunci când părăsește reședința de la Vancouver și să respecte o interdicție de a circula pe timpul nopții, între ora locală 23.00 (9.00, ora României) și ora locală 6.00 (16.00, ora României).

viewscnt
Afla mai multe despre
meng wanzhou
huawei