Dragoș Roșca, fondator al Delta Asset Invest, intră în acționariatul Bento

Dragoș Roșca, fondator al Delta Asset Invest, intră în acționariatul Bento
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 ian 2022

Dragoș Roșca, fondator al Delta Asset Invest, intră în acționariatul Bento – Intellectually Curious, companie antreprenorială românească, specializată în dezvoltarea și implementarea de soluții software și furnizarea de servicii de infrastructură IT și Cloud, prin achiziționarea unei participații de 2,4%. 

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Compania va intra la tranzacționare pe piața AeRO în următoarele săptămâni. 

Anterior Dragoș Roșca a mai investit în companii precum Optiblu, Smartree, Patiline, Fleet Management Services, 2Performant, Oxygen Plus, Diagnosis, BIA, Ynovate Immo, Puls Media Newtork, Brexton. O parte dintre companiile în care a investit au fost vândute între timp către Linde Group, Business Lease, Mlada Fronta, Inova Capital.

În noiembrie, Bento a închis din prima zi plasamentul privat pentru acțiunile sale, atrăgând 5,6 milioane de lei de la investitori, capital care va alimenta dezvoltarea accelerată a companiei. Ca urmare a suprasubscrierii ofertei inițiale cu peste 120%, oferta a fost suplimentată de la 400.000 de acțiuni până la aproape 900.000 de acțiuni, sumele totale subscrise depășind 13 milioane de lei.

FOTO Grupul american Philip Morris International pregătește investiții suplimentare de peste 100 milioane dolari în România și lansează și un nou produs CITEȘTE ȘI FOTO Grupul american Philip Morris International pregătește investiții suplimentare de peste 100 milioane dolari în România și lansează și un nou produs

Compania are în acest moment peste 70 de angajați.

Infuzia de capital obținută în urma plasamentului privat va fi utilizată pentru accelerarea dezvoltării companiei pe verticală, cât și pe orizontală, prin extinderea portofoliului de clienți și consolidarea produselor proprii. De asemenea, Bento are în plan dezvoltarea canalelor de vânzare și marketing pentru promovarea acestor produse software în regiunea Europei de Est și Balcani prin stabilirea de parteneriate cu companii locale din piețele țintă.

În 2020, Bento a înregistrat o cifră de afaceri de 15,3 milioane de lei și un profit net de 1,9 milioane de lei. În primele șase luni din 2021, Bento a raportat venituri de 12,6 milioane de lei, o creștere record de 99% față de aceeași perioadă a anului trecut. Compania estimează o cifră de afaceri de 26,3 milioane de lei pentru întreg anul 2021 și un profit net de 4,6 milioane de lei. 

viewscnt
Afla mai multe despre
bento
plasament privat
bursă