Elon Musk a dotat sediul Twitter cu dormitoare pentru angajați

Elon Musk a dotat sediul Twitter cu dormitoare pentru angajați
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 dec 2022

După ce a făcut concedieri în masă la Twitter, Elon Musk, noul proprietar, a decis ca mai multe birouri din sediul companiei să fie transformate în dormitoare, scrie revista „Forbes”, care citează două surse din cadrul firmei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Angajații care au venit la muncă la sediul companiei din San Francisco au fost întâmpinați de dormitoare sărăcăcioase, cu saltele nedesfăcute, perdele terne și monitoare gigantice în sala de conferințe - o îmbunătățire semnificativă, totuși, față de situația „saltea gonflabilă și sac de dormit” prezentată de un angajat al Twitter în noiembrie. Una dintre camere are chiar și o plantă, scrie News.ro.

TABEL OMV Petrom ieftinește considerabil carburanții - la numai o zi de la intrarea în vigoare a embargoului UE impus țițeiului rusesc CITEȘTE ȘI TABEL OMV Petrom ieftinește considerabil carburanții - la numai o zi de la intrarea în vigoare a embargoului UE impus țițeiului rusesc

O fotografie a unui astfel de dormitor transformat, văzută de Forbes, arată o mochetă portocaliu deschis, o noptieră din lemn și ceea ce pare a fi un pat matrimonial, completat de o lampă și două fotolii de birou, care vor să creeze o atmosferă prietenoasă la locul de muncă.

O sursă a declarat că angajaților nu li s-a spus nimic, așa că au presupus că paturile sunt pentru ca angajații esențiali păstrați de companie să poată rămâne peste noapte la birou. "Nu arată bine. Este un alt semn tacit de lipsă de respect. Nu a existat nicio discuție. Pur și simplu, au apărut paturile", au comentat aceștia.

Luna trecută, CEO-ul Elon Musk le-a cerut miilor de angajați din companie să aleagă dacă pleacă sau rămân, cu condiția să lucreze intens în ceea ce el a numit "Twitter 2.0". De când a preluat funcția de proprietar și director general, Musk a concediat cel puțin jumătate dintre angajații Twitter, iar alții au plecat din proprie inițiativă.

Nu este clar câte astfel de dormitoare există, dar sursa Forbes crede că că sunt poate "între patru și opt pe etaj", recunoscând că "par confortabile".

O altă sursă a precizat că mai multe dintre camere se aflau la un etaj care era în mare parte gol. Angajații au remarcat însă că în coșul de gunoi al unei camere se aflau gunoaie, ceea ce dădea impresia că cineva a stat acolo. "Oamenii stau deja până târziu în noapte, așa că are sens, într-o oarecare măsură", a spus sursa.

La jumătatea lunii noiembrie, Musk a scris pe Twitter că va lucra și va dormi la birourile corporației de pe Market Street până când organizația "va fi reparată". Acel tweet a fost șters între timp.

Musk a mai afirmat anterior că a dormit în sediile companiilor sale. Odată, în 2018, a scris pe Twitter că "a dormit la fabrică", referindu-se la fabrica Tesla din Fremont, California.

Directorul general al Twitter nu a răspuns la o solicitare de comentarii pe marginea noilor informații, în timp ce departamentul său de comunicare pare să fi fost complet desființat de la preluarea platformei de social media de către Musk.

Între timp, mai mulți foști angajați au început să dea în judecată Twitter pe motiv că nu li s-ar fi respectat contractul de muncă. Luni, un grup de oameni de serviciu al căror contract cu Twitter nu a fost reînnoit au intrat în grevă și au manifestat în fața sediului.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
twitter